Малката художничка Вяра Пенчева – победител в международен конкурс

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Малката габровска художничка Вяра Пенчева е сред тримата победители в Международния онлайн конкурс за детска рисунка, организиран от неправителствената организация „Diversity through Art“ („Разнообразие чрез изкуството“).

Темата на конкурса бе „Diversity“ („Разнообразие“). В него бяха поканени да участват деца от цял свят на възраст от 8 до 12 години. Пъстрата рисунка на Вяра, изобразяваща четири деца от различни нации, танцуващи хванати за ръце, е впечатлила журито и  е избрана за носител на наградата International Diversity Kids Art Winner 2020 – международният победител в конкурса. Вяра е възпитаничка на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова.

За Вяра изкуството е вълшебство, което и дава възможност да изрази своите мисли, желания и мечти. Мирът, любовта, хармонията, традициите и природата са основни теми в творбите ѝ. Тя се надява, че чрез своите рисунки ще успее да направи света по-добър и по-красив.

Вяра е лауреат на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ за постижения в област Изкуства през 2016 г. и финалист на Голямата награда през 2017 г. (за ученици от I до IV клас).

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.