© "Роден пъзел"

Български забележителности в „Роден пъзел“ – колекционерски пъзели от габровката Надежда Серафимова

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

© "Роден пъзел"
© „Роден пъзел“

Габровката Надежда Серафимова и нейният приятел Йордан Енев създават наскоро „Роден пъзел“ – колекционерски пъзели на български забележителности. Първият пъзел от колекцията се казва „Символите на Трявна“.

Чрез „Роден пъзел“ те искат да покажат по нестандартен начин красотите, които ни заобикалят, да провокират хората да пътуват, да се забавляват, нареждайки всяко парченце и най-вече – да създават положителни емоции. „Ах, този арт“ на Габрово Daily ще нареди парченцата от историята на Надежда и Йордан и как се ражда „Роден пъзел“.

"Роден пъзел"
Надежда и Йордан от „Роден пъзел“

Надежда е от родния ни град Габрово и завършва Националната Априловска гимназия през 2010 г., а Йордан е от Търновския край. Двамата се запознават във Варна, където заедно завършват бакалавър и магистратура Бизнес информационни системи в ИУ Варна. Паралелно с това работят и опитват нови неща. Към момента и двамата се развиват в ИТ сферата и работят като програмисти в морския град.

И двамата обичат да пътуват и да преоткриват Родината. Така се ражда и идеята за „Роден пъзел“.

© "Роден пъзел"
© „Роден пъзел“

“За посетените места можем да говорим много, не рядко кръстосваме България и все още има непознати за нас места, но предпочитаме да не изреждаме, а всеки сам, пътувайки, да стигне до своето собствено любимо място, където би се връщал отново и отново”, споделят Надежда и Йордан.

Едно от любимите им места, близко до сърцето и до родния край, е Трявна и избират именно него за първи обект в колекцията „Роден Пъзел“. „Няма как да си посетил Трявна поне веднъж и да не си бил очарован от възрожденските улички, автентичните занаяти и подредеността на самия град“ –  споделят те. Още повече, че е в сърцето на България, те смятат, че това е точното място за техен първи пъзел.

Защо точно пъзели? Ето какво ни споделиха Надежда и Йордан от „Роден пъзел“:

Да, има и други пъзели на родни места, но те залагат на масовото производство и пласиране на кутийките с пъзели. Ние държим идеята ни да стига до сърцата на хората и да съхранява истински българското. Стремим се да влагаме личните си послания и да ангажираме вниманието на хората истински и ненатрапчиво.

Пъзелите са като изграждането на човек и преоткриването на нови места – всичко става стъпка по стъпка, парченце по парченце. Както в пъзелореденето, така и в живота човек трябва да бъде последователен, търпелив, съобразителен и с позитивизъм да приема всяко предизвикателство.

И не на последно място идва социалният елемент. Чрез пъзелите можем да излезем за малко от дигиталния свят, да се съберем с любимия и да редим, да съберем семейството около масата, не за поредната вечеря, а за една забавна игра и да прекараме време заедно.

© "Роден пъзел"
© „Роден пъзел“

В „Роден пъзел“ и двамата влизаме постоянно в различни роли – в един момент разработваме идеята и материализираме думите “Любов към Родината”. В друг – ставаме сами дизайнери на своя продукт. А в трети се занимаваме с маркетинг и разработваме уеб сайта ни (който скоро ще бъде готов). На всеки един етап от развиването на идеята изникват интересни предизвикателства, които не сме предполагали или които сме подценили. Намираме за изключително интересно да се сблъскваме и решаваме нови проблеми не само на работа, но и тук, където влагаме личното си време.

Ако идеята ви допада, ако обичате да пътувате или пък просто да нареждате пъзели, в тяхната страничка има за всеки по нещо. Може да подкрепите идеята като харесате и споделите страницата на „Роден пъзел“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.