Габровката Ели Дели засне клип на Мирян Костадинов (Miry) от „Х Factor“ (ИНТЕРВЮ)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Мирян Костадинов
Мирян Костадинов в кадър от клипа на „The Sound of Silence“

Габровката Ели Дели засне клип на Мирян Костадинов (Miry), познат ни от популярното музикално шоу „Х Factor“. Изпълнението на Мирян е акустичен кавър на песента „The Sound of Silence“ на американския дует Simon & Garfunkel. Преди броени часове Мирян представи и най-новия си сингъл „You Already Know“.

Представяме ви интервю с Ели Дели и Мирян в новата ни рубрика „Ах, този арт“

Автор на интервюто: Момчил Цонев

Ели Дели, разкажи ни повече за себе си.

Повечето хора ме знаят под псевдонима Ели Дели, от Габрово съм, но живея и уча в София вече. Завърших Националната Априловска гимназия в Габрово с профил английски с немски, а сега съм първи курс  авиационна техника и технологии в Технически университет – София. През свободното си време се занимавам с фотография, страст ми е. Обожавам да посещавам различни културни събития като театър, концерти, благотворителни акции… Фотоапаратът е вечната ми дружка, винаги е с мен!

Ели Дели
Ели Дели

Как се стигна до съвместната ви работа по кавъра на песента „The Sound of Silence“?

Ели Дели:

Познавам се с Мирян още от Габрово, често се събираше с приятели от града. Откакто съм в София, снимам концерти и събития. Тъй като бях снимала няколко негови концерта, един ден сподели, че снимките много са му допаднали и мисли, че и с видеото ще се получат страхотно нещата. И така още същия ден се видяхме, разказа ми по-подробно за идеята си и посетихме залата… на следващия ден вече снимахме.

Мирян:

Познавам Ели, още откакто завърших гимназия. Доста често прескачах от Севлиево до Габрово, за да се видя с приятели, по концерти, фестивали и празника на града, разбира се. Откакто живея в София, често се засичаме по концерти, където тя снима музикантите и изпълнителите на сцена и смея да твърде, на много професионално ниво. Затова и реших да пробваме съвместна работа по този проект, знаейки, че притежава добър поглед.

Разкажете ни повече за заснемането на видеото към песента „The Sound of Silence“.

Ели Дели:

Когато Мирян ми разказа за идеята си, много ми допадна цялата концепция, точно мой стил. Обожавам черно-бялата фотография. Смятам, че е много по-емоционална и докосва повече зрителя. Обстановката беше семпла, фокусирана върху изпълнителя и най-вече върху чувството, което той иска да предаде.

Мирян:

Видеото бе заснето в читалище „Цар Борис III“ в София, като изключително съм благодарен на ръководството за това, че ни позволиха да останем 4-5 часа и да направим необходимите кадри на спокойствие. Читалището предлага сцена за цирково изкуство и беше невероятно преживяване да се потопим в атмосферата на салона. Идеята за видеото бе да бъде колкото се може по-изчистено, без нищо твърде крещящо, защото и самата песен предпоставя една по-меланхолична и спокойна среда. Мисля, че се получи доста ефектно. Фактът, че беше леко хладно в самата зала, направи страхотен ефект, когато осветен от ярките прожектори, дъхът ми излизаше отчетливо.

Мирян Костадинов в кадър от клипа на "The Sound of Silence"
Мирян Костадинов в кадър от клипа на „The Sound of Silence“

Популярен шеговит мит е съперничеството между Габрово и Севлиево. Лесно ли работят заедно габровка и севлиевец?

Ели Дели:

Както казах, с Мирян се познаваме отпреди, което ни помогна съвсем спокойно и открито да обсъдим всичко. И на двамата ни идваха нови идеи по време на снимките, които си споделяхме. Също така, той е страхотен професионалист и не сме имали абсолютно никакви проблеми, даже доста се забавлявахме. Много бих се радвала, ако в бъдеще отново ни се наложи да работим заедно!

Честно да си призная, не бях чувала за мита, но мисля, че е разбит, защото Габрово и Севлиево работиха като едно цяло! (смее се)

Мирян:

(Смее се) Реално откакто вече не живея в Севлиево, мога смело да заявя, че всички габровци, с които съм имал възможността да се запозная, са били страхотни хора и изключително добронамерени личности. Макар и от малък да знам този мит, никога не съм срещал истинско съперничество и по-скоро си мисля, че това даже ни дава предпоставка да си бъдем още по-близки.

Мирян, кои са новите сцени, които покоряваш, след като слезе от сцената на „Х Factor”? Сингълът ти „I won’t pray“ проби чак в Южна Корея. Сподели повече за него.

Нещата след предаването за мен се наредиха страхотно. Все още не мога да повярвам, че като изпълнител, който тепърва започва своя пробив в музикалната сцена на България, имам вече участия в столичната зала „Арена Армеец“, Народния театър „Иван Вазов“. На 25 март имах възможността да изпея моя авторски сингъл “I won’t pray” в Зала 1 на НДК пред хиляди почитатели на алтернативната музика в България на концерта  „20 години Телевизия ММ“. През октомври месец миналата година пък имах възможността да посетя Южна Корея и там бях посрещнат изключително топло. Сега вече сингълът ми “I won’t pray” е в ротация по телевизионни канали и радиостанции. На 5 април беше представен и вторият ми авторски сингъл „You Already Know“, който отново ще бъде пуснат в границите на Южна Корея.

Текстът и музиката на „You Already Know“ са написани от Димитър Стафидов. Мирян се запознава с Димитър, когато той го кани да запише песента към късометражния му филм „Talking To Al“. Мирян харесва песента и решава да я преработи заедно с Homeovoxmusic в по-съвременна версия с поп-рок звучене. Песента е втори сингъл от предстоящия дебютен албум на Мирян. Премиерата на „You Already Know“ беше на 5 април в столичния клуб „Mixtape 5“ по време на концерта на Мирян. Публиката успя да види и филма „Talking To Al“ на Димитър Стафидов.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.