Таекуондистите от „Некст“ Габрово с 9 медала от Държавното първенство

Състезателите от СК "Некст" Габрово в в Държавното първенство по Таекуон-до ITF в дисциплината „Спаринг“, Панагюрище

Състезателите от СК „Некст“ Габрово в в Държавното първенство по Таекуон-до ITF в дисциплината „Спаринг“, Панагюрище © sport-gabrovo.com

Състезателите на Спортен клуб “Некст“ Габрово завоюваха 5 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медали в Държавното първенство по Таекуон-до ITF в дисциплината „Спаринг“. Състезанието с близо 300 състезатели от 17 клуба в страната се проведе в Панагюрище, съобщават от Община Габрово. Първенството беше и надпревара за подбор на националния отбор.

Сред габровските медалисти са Александър Йорданов (злато), Мелиса Салим (злато), Николай Златев (злато), Мирослав Петров (сребро), Йордан Йорданов (бронз), Янислава Иванова (бронз), Кристофор Ивайлов (бронз).

Претенденти за място в националния отбор са Николай Златев, Кристофор Ивайлов, Никол Начева (девойки младша възраст) и Александра Ивайлова (жени).

Окончателното решение дали ще има габровски таекуондисти в националния отбол ще стане ясно след провеждането на втория кръг от Държавното първенство в дисциплините „Форма“ и „Специална техника“. Той ще се състои в началото на месец март в град Пловдив.