Отбелязваме 100 години футбол в Габрово на 21 септември

Ще отбележим тържествено 100-годишния юбилей на футболната игра в Габрово на 21 септември на стадион „Христо Ботев“, съобщават от Община Габрово.

Точно на 21 септември 1919 г. се е изиграл първият официален футболен мач в Габрово. На тогавашния колодрум, където в момента се намира завод „Буря“, местният тим е приел състава на Горна Оряховица. Срещата завършва при резултат 1:0 за отбора на Габрово.

В тържествената програма за 100 години футбол в Габрово е предвидена футболна среща между ветераните на Габрово и Горна Оряховица, която ще започне в 17:30 часа. Преди това на терена ще излязат малките футболисти на Габрово и Горна Оряховица, участници в първенствата по Футбол 7 и Футбол 9. На стадиона ще бъде експонирана и изложба със снимки, проследяваща развитието на футболната игра в нашия град през годините.

В 18:00 часа ще започне официалната церемония по връчване на отличия за принос в развитието на футбола в Габрово на множество бивши футболисти, треньори, съдии и деятели.

Футболният празник ще приключи с мач между ветерани, носили екипите на Габрово и националния отбор на България. Съдии и на двете футболни срещи на ветераните ще бъдат бившите габровски международни рефери Антон Генов, Йосиф Ронков, Николай Петров и Георги Йорданов.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.