Габровецът Християн Стоянов спечели два златни медала в Тунис

Християн Стоянов с два златни медала в Тунис. Снимка: sport-gabrovo.com

Габровецът Християн Стоянов спечели два златни медала на турнир от световните серии Гран при за хора с физически увреждания в Тунис. В състезанието взеха участие близо 350 атлети от над 40 държави, съобщават от sport-gabrovo.com. Християн се състезава за клуб „Дунав“ (Русе).

Габровецът победи в бяганията на 800 и 1500 м в категория Т46. На по-късата дистанция възпитаникът на треньора Евгени Игнатов записа резултат от 1:56.20 минути. Християн беше още по-убедителен в бягането на 1500 метра – с 3:56.25 минути.

20-годишният габровец се подготвя за още две международни състезания. В Неапол през юли Християн ще участва в 30-ите световни студентски игри, а в Дубай през ноември – на Световното първенство за мъже и жени с физически увреждания.

Припомняме, че Християн Стоянов е един от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.