Християн Стоянов стана национален шампион в бягането на 1500 м

Габровският лекоатлет Християн Стоянов спечели първата си титла на България при мъжете в бягането на 1500 метра в Националното първенство на закрито за 2020 г., съобщават от sport-gabrovo.com.

Възпитаникът на треньора Евгени Игнатов пробяга дистанцията за 3:53.70 минути.  Християн се състезава за „Дунав“ (Русе).

Припомняме, че Християн Стоянов спечели златен медал на световното първенство по лека атлетика за хора с физически увреждания, което се проведе през ноември 2019 г. в Дубай. Габровецът беше обявен и за Спортист на годината с увреждания, както и за „Спортист на Габрово“ за 2019 г.  Изявеният габровски спортист беше и един от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.