Сестрите Христина и Мариела Пеневи с медали от турнир в Испания

Сестрите Христина и Мариела Пенева с медали от турнир в Испания

Сестрите Христина и Мариела Пенева с медали от турнир в Испания © sport-gabrovo.com

Талантливите сестри Христина и Мариела Пеневи завоюваха златен и бронзов медал в международен турнир по скокове на батут. Габровките са възпитанички на местния клуб по спортна акробатика и батут „Акро-арт“. Те бяха част от националния отбор на България, който взе участие в традиционния турнир по скокове на батут, двоен мини батут и пътека в испанския град Валядолид. Надпреварата беше кръг от Световната купа за мъже и жени и международен турнир за останалите възрасти, съобщават от sport-gabrovo.com.

Христина и Мариела участваха при дамите от 17 до 21 години. В тази възраст призовите места си оспорваха 9 състезателки от Испания, Русия, Финландия и България. Христина изпълни съчетание с най-висока степен на трудност и получи първа оценка, както в квалификациите, така и на финала. Мариела пък беше трета в пресявките и също запази позицията си след финалните изпълнения. Двете сестри бяха разделени на почетната стълбичка от рускинята Алиа Кузнецова, която грабна сребърното отличие.

За Мариела и Христина това е второ международно отличие през тази година. През август двете спечелиха златни медали на турнира „Открити славянски игри 2017“ в Минск (Беларус) от дисциплината батут-синхрон при женските дуети над 17 години.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Сестрите Мариела и Христина Пеневи със златни медали на международен турнир в Беларус

Участието на турнира в Испания беше част от подготовката за предстоящото Световно първенство по скокове на батут, двоен мини батут и пътека, което ще се проведе в София през ноември.

Коментари