ХК „Чардафон“ се изправи срещу „Пари Сен Жермен“ в международния турнир „Trophy of Smederevo”

ХК „Чардафон“ Габрово в Шестия международен хандбален турнир „Trophy of Smederevo” © ХК Чардафон

ХК „Чардафон“ Габрово в Шестия международен хандбален турнир „Trophy of Smederevo” © ХК Чардафон

Юношите младша възраст на хандбален клуб „Чардафон“ Габрово се включиха в Шестия международен хандбален турнир „Trophy of Smederevo”. 160 отбора от 18 държави участваха в турнира, който се проведе в сръбския град Смедерево от 22 до 26 август. Сред участниците бяха отбори от Франция, България, Македония, Хърватия и Индия, съобщават от ХК „Чардафон“.

Габровският спортен клуб участва в групата на момчетата, родени 2005 г., и се бори за трофея с още 13 отбора.  ХК „Чардафон“ се изправи срещу Pick Szeged (Унгария), Jedinstvo KR (Сърбия) и Lokosi (Сърбия). С една победа срещу  Lokosi (7:24) и две загуби с 6:16 срещу  Pick Szeged и 8:16 срещу Jedinstvo KR, габровският тим остана трети в „Група C“ с 2 точки и се класира за осминафиналите. В двубоя срещу Temp Ternovka (Украйна) нашите момчета загубиха с 10:24 и изпуснаха възможността да се борят за призовите места в турнира.

Загубата в осминафиналите обаче позволи на ХК „Чардафон“ да се изправи срещу френския хандбален гранд „Пари Сен Жермен“ в борбата за класиране от 9 до 12 място. В първото полувреме габровските хандбалисти поведоха срещу парижани с 9:7, но умората във второто полувреме надделя и нашите младежи загубиха с 17:21.

В крайното класиране с 2 победи и 4 загуби ХК „Чардафон“ остана на 11 място.