ХК "Бъки" - Габрово

ХК „Бъки“ излиза срещу „Поморие“ в новото републиканско първенство по хандбал

ХК "Бъки" - ГабровоС осем отбора започва новото първенство в женската „А“ републиканска хандбална група. Шампионатът стартира този уикенд с три срещи в събота и една в неделния ден. Вицешампионките от ХК “Бъки“ започват в първия кръг срещу състава на „Поморие“. Двубоят е в събота от 16 часа в зала „Орловец“.

Новите членове на елитната група са ХК “Свиленград-ПУ“ Паисий Хилендарски“ (Пловдив) и ХК “Панагюрище“. Останалите шест отбора са „Етър 64“ (Велико Търново), „Бъки“ (Габрово), „Шумен 98“, „Васил Левски“ (Нови Пазар), „Хасково“ и „Поморие“.

През миналия сезон тимове в „А“ РХГ имаха също ХК ЦСКА, ХК “Нове-99“ (Свищов) и ХК “Левски 1920“ (Стражица), но тази година трите клуба нямат финансова възможност да участват в първенството.

В габровския тим проблематичен е вратарският пост. Според възможностите си ще помага бившата състезателка на „Васил Левски“ (Нови Пазар) Ралица Тонева, която беше част от отбора, спечелил турнира „Челъндж трофи“ в Лариса, Гърция през март. 21-годишната хандбалистка от Русе в момента учи във Велико Търново и ще идва за мачовете на тима. Картотекирана е и опитната Петя Панчева.

 

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.