Теодор Кабакчиев – четвърти в света по Супер Ендуро

Теодор Кабакчиев в битка с германския ас Кевин Галас

Теодор Кабакчиев в битка с германския ас Кевин Галас © sport-gabrovo.com

Габровецът Теодор Кабакчиев зае второ място в един от маншовете на клас „Джуниър“ (до 23 години)  на Световния шампионат по Супер Ендуро на самия Национален празник 3 март.

В крайното класиране на четвъртия кръг на първенството състезателят от Габрово зае четвърто място. Първенството беше организирано от Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) в Билбао, Испания, съобщават от sport-gabrovo.com.

Теодор направи чудесен старт със своя КТМ в „Бизкая Арена“. В края умората натежа и първенецът на България изпусна лидерската позиция, но пресече финала втори. Това е непостиган до момента резултат от български пилот в Световния шампионат по Супер Ендуро. Теодор е първият и засега единствен роден състезател, участвал в сериите на FIM.

С актив от 30 точки Кабакчиев се класира на 4-о място от кръга в Билбао, след Кевин Галас (Германия, Хускварна 55 т.), Диего Ерера (Чили, ТМ 48 т.) и Емил Жужчак (Полша, КТМ 40 т.).

„Доволен съм много от представянето си. Четвърто място в света си е голямо постижение и съм горд, че го постигнах. Всичко опира до тренировки. Имам потенциала, таланта и желанието. Надявам се да успеем да изградим добро тренировъчно трасе в България и догодина да се целя към челните позиции“, коментира Тедо след най-успешния за него кръг от Световния шампионат по Супер Ендуро.