Теодор Кабакчиев донесе първа победа на България в кръг от Световния шампионат по Супер ендуро

Габровецът Теодор Кабакчиев донесе първата победа за България в кръг от сериите на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM).  Третият кръг от Световния шампионат по Супер Ендуро се проведе в испанския град Ла Коруня, съобщават от sport-gabrovo.com.

С първо и две втори места в трите състезателни манша на клас „Джуниър“ (пилоти до 23 години), Теодор събра актив от 54 точки и се завърна в топ 3 на генералното класиране, като вече изостава само на 13 от първата позиция, а до края на шампионата има още два кръга. След този резултат Теодор развя българското знаме на най-високото стъпало на стълбичката за награждаване.

Следващият кръг от световните серии по Супер Ендуро на FIM е на 1 февруари в Будапеща, Унгария.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Теодор Кабакчиев – първият българин с подиум от Световния Супер Ендуро шампионат

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.