Габровецът Теодор Кабакчиев стана световен шампион по супер ендуро

Габровецът Теодор Кабакчиев стана световен шампион по супер ендуро в клас „Джуниър“ от първенството на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) по хард ендуро в зала, съобщава sport-gabrovo.com.

До титлата се стигна, след като световната мото централа обяви днес решението си да бъде отменен финалния пети кръг от шампионата. Надпреварата трябваше да се проведе в „Атлас Арена“ в Лодз, Полша, но поради мерките в борбата срещу разпространението на коронавируса COVID-19 състезанието няма да се състои. Така българският шампион завърши начело при пилотите до 23 години, спечели световното злато и си осигури участие в най-високия клас „Престиж“ през сезон 2020/2021.

Теодор Кабакчиев приключи шампионата с актив от 185 точки, с 2 повече от германеца Леон Хентчел ( 183 т.). Бронзовото отличие е за американеца Тай Кулинс (ТМ), който има 165 точки.

Габровецът победи в два от четирите кръга до момента и спечели пет от проведените общо 12 състезателни манша, а в други три завърши втори.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.