Втора победа за Теодор Кабакчиев в Световния шампионат по Супер ендуро, габровецът вече е лидер в класирането

Габровецът Теодор Кабакчиев постигна втора поредна победа в Световния шампионат по Супер Ендуро на Международната федерация по мотоциклетизъм и вече е лидер в генералното класиране, измествайки германеца Леон Хентчел.  Кръгът от шампионата се проведе в Будапеща, Унгария, съобщават от sport-gabrovo.com.

С пълен актив от 60 точки Кабакчиев спечели кръга в Унгария и отново изслуша българския химн на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Досегашният лидер в генералното класиране на шампионата Леон Хентчел (Хускварна, Германия) остана втори с 45 точки, а полякът Доминик Олсзови (КТМ) зае третото място с 43.

В генералното класиране българинът вече е лидер със 185 пункта, Хентчел е със 183, а Тай Кулинс – със 165. Последният кръг от шампионата на планетата е на 14 март в Лодз, Полша.

Припомняме, че през януари тази година Теодор Кабакчиев донесе първата победа за България в третия кръг от Световния шампионат по Супер Ендуро, който се проведе в испанския град Ла Коруня.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.