Габровецът Станислав Иванов – най-прогресиращ млад футболист на България за 2019 г.

20-годишният габровец Станислав Иванов получи наградата за най-прогресиращ млад играч на България за 2019 г. в отличията „Футболист на годината“. Станислав получи 75 гласа, а негови конкуренти за приза бяха Мартин Минчев от „Черно море“ (18 гласа) и Валентин Антов от ЦСКА-София (9 гласа).

Иванов е роден в Габрово през 1999 г. Започва да играе футбол в Габрово, а през 2012 г. се присъединява към ПФК „Левски“.

Габровецът записа общо 37 официални мача за тима си през изминалата година. 32 от тях бяха в Първа лига, един в Купата на България и четири в Лига Европа. В тях той вкара общо десет гола, като всичките са за първенство. Нападателят има пет мача и три гола за младежкия национален отбор на България, съобщават от sportal.bg.

Изображение: Станислав Иванов на награждаването за най-прогресиращ млад футболист на България за 2019 г. Снимка: sportal.bg

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.