Футболистката от Габрово Симона Петкова

Габровката Симона Петкова – трета в класацията Футболист на България при дамите

Футболистката от Габрово Симона Петкова
Футболистката от Габрово Симона Петкова © sport-gabrovo.com

Габровката Симона Петкова зае трето място в анкетата за най-добрите футболисти на България през 2018 г. при дамите, съобщават от sport-gabrovo.com.

Симона подписа първия си напълно професионален договор през лятото на 2018 г., когато премина в отбора на “Пинк Спорт Тайм“ (Бари), състезаващ се в италианската женска Серия А. Преди това Симона изигра един сезон с екипа на „Уотфорд“ във второто ниво на английската женска Суперлига.

Тимът от Бари заема последното място в класирането на Калчото след първия полусезон, но е амбициран за по-силно представяне през втория дял от шампионата. Състезателката от Габрово е само с един гол до момента, реализиран във вратата на „Фиорентина“.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info