Симона Петкова влиза в отбора „Уотфорд лейдис“

Габровката Симона Петкова ще играе в Английската супер лига

Симона Петкова влиза в отбора „Уотфорд лейдис“
Симона Петкова влиза в отбора „Уотфорд лейдис“ © sport-gabrovo.com

Габровската футболистка Симона Петкова влиза в отбора „Уотфорд лейдис“, който играе в английската женска Супер лига 2 (FA Women`s super league 2). Това съобщава sport-gabrovo.com.

Така Петкова ще стане едва втората българска футболистка, която ще играе на такова високо ниво в Англия. Преди нея само футболистка № 1 на България за 2016 г. Евдокия Попадинова се е състезавала в английската Супер лига с екипите на „Бристол Академи“ и „Лондон Бийс“.

В дебютния си сезон в Англия Симона се превърна в основен играч за четвъртодивизионния „Лийдс Лейдис“, изигра 23 мача, вкара 14 гола и направи 10 асистенции. Сега габровката скача с цели две нива по-нагоре и се доближава до професионалния английски футбол.

Всичко се случва много бързо за Симона, като в приказка. Симона е поканена на проби по време на предсезонната подготовка на „Уотфорд лейдис“. Още в първата тренировка впечатлява треньорския щаб и останалите състезателки с техниката си и бързата мисъл в играта. Следва покана за участие в контролната среща на тима срещу „МК Донс лейдис“. Тя остава на терена през цялото време на проверката, бележи гол и удря греда, а „стършелите“ побеждават с 6:0.

Получава предложение да подпише договор с „Уотфорд лейдис“ за започващия сезон в FA Women`s super league 2. Още преди следващата проверка с „Уест Хям лейдис“ (0:0) вече е готова състезателната фланелка на Симона с фамилията й и №17 на гърба.

Симона Петкова влиза в отбора „Уотфорд лейдис“ под номер 17
Симона Петкова влиза в отбора „Уотфорд лейдис“ под номер 17 © sport-gabrovo.com

На 31 март на клубния сайт излиза материал със заглавие „Добре дошла Симона Петкова!“, в който се казва: „Уотфорд лейдис“ има удоволствието да потвърди привличането на българската национална състезателка Симона Петкова. Бързата нападателка се присъединява към тима на треньора Кейт Бонас, след успешен пробен период, който включваше и чудесен гол в приятелската среща с „МК Донс лейдис“. Симона до момента беше в състава на „Лийдс лейдис“, а в предходните няколко сезона е била състезател на НСА (София). Участвала е в женската Шампионска лига, има и три шампионски титли на страната си. Петкова има и 7-о място в света от шампионата по фрийстайл“.

 

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info