Росица Бакърджиева беше преизбрана единодушно за президент на БФ по хандбал

Росица БакърджиеваРосица Бакърджиева беше преизбрана за нов 5-годишен мандат начело на Българската федерация по хандбал със 100-процентов вот в нейна подкрепа. За Бъки гласуваха 43 клуба от 43 представени на отчетно-изборното събрание на БФХ, което се проведе в Габрово.

100-процентовият вот е е без аналог в историята на родния хандбал и е своеобразна оценка за работата на Бакърджиева през изминалите четири години, откакто тя пое поста.

Избран бе и нов Управителен съвет на БФХ, който вече е от 13 души. Досегашните активно работещи фигури в ръководната структура на централата запазиха местата си. Това са: Светлин Георгиев (София) – вицепрезидент на БФХ, Георги Андреев (Добрич), Стефка Капанова (Габрово), Георги Атанасов (Панагюрище), Никола Добрев (Бургас), Светлозар Начев (Шумен), Симеон Съев (Председател на ЗХС “Мизия“) и Атанас Атанасов (Велико Търново). За нови членове бяха избрани Росен Добрев и Иван Иванов – представители на варненските хандбални клубове „Спартак“ и „Локомотив“, Марияна Стаматова – председател на Комисия по плажен хандбал, Иван Костов – председател на Националната съдийска колегия по хандбал.

Информация: sport-gabrovo.com