ПМГ е шампион на Ученическите игри по хандбал за 2017 г. © sport-gabrovo.com

ПМГ Габрово – шампион на България по хандбал, да подкрепим отбора за участие в Световните ученически игри!

ПМГ е шампион на Ученическите игри по хандбал за 2017 г. © sport-gabrovo.com
ПМГ е шампион на Ученическите игри по хандбал за 2017 г. © sport-gabrovo.com

Отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ е новият шампион на България по хандбал от Ученическите игри при девойките 8-10 клас. Турнирът се проведе в Габрово в началото на юни тази година.

Габровските ученици спечелиха правото да представят страната ни в световните игри. Най-добрите хандбални ученически отбори на планетата във възрастта 8-10 клас ще премерят сили в Катар, а първенството е от 28 февруари до 3 март 2018 г. в Доха, съобщават от sport-gabrovo.com. Вярвам, че габровци ще се отзоват и ще помогнат, за да изпратят тези прекрасни момичета на световни ученически игри, призова треньорката им Антоанета Андреева.

Любопитен факт е, че ученическият хандбален отбор на Природо-математическата гимназия в Габрово е съставен в по-голямата си част от състезателки на ХК „Бъки“. Габровките спечелиха всичките си срещи в турнира с по над 10 гола разлика.

В предварителната група габровският тим надигра СУ “Васил Левски“ (Нови Пазар) с 31:18 (17:8) и НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ (София) с 30:2 (16:1). На полуфинала хандбалистките на ПМГ победиха и втория от другата предварителна група – Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм (Панагюрище). Срещата завърши при резултат 27:9, на полувремето 13:4.

Добре познатият финал – двубой между Габрово и Велико Търново

Финалът предложи отново добре познатия в хандбалните среди двубой Габрово – Велико Търново. Съперник на ПМГ Габрово беше съставът на СУ “Емилиян Станев“ (Велико Търново), воден от Румен Трифонов, който също спечели двата си мача в предварителната група, а на полуфинала надигра СУ “Васил Левски“ (Нови Пазар) с 18:14 (12:7).

До почивката ПМГ увеличи разликата до 18:7. През втората част Томова продължи наказателната си акция и приключи срещата с 16 попадения – почти половината от реализираните от ПМГ в мача 38 гола. Състезателките на СУ “Емилиян Станев“ (Велико Търново) успяха да се разпишат още 7 пъти във вратата на домакините и срещата приключи при резултат 38:14. Емилия Самуилова и Йоана Костова реализираха по 5 гола във финала, 3 вкара Михаела Петрова, по два добавиха Мирела Караиванова и Екатерина Стефанова, а Рени Еремиева записа 1. За отбора от Велико Търново 5 попадения наниза Цветомира Долчинкова.

Мари Томова взе и индивидуалния трофей за голмайстор на финалния турнир с общо 69 (!) гола в изиграните 4 мача.

Предстои да се осигури участието на габровските ученици в световните Ученически игри

„За мен това е очакван успех. Децата се представиха блестящо и заслужаваха този трофей. Бяхме без конкуренция във всички срещи. На практика най-трудно ни беше на общинско ниво срещу състава на НАГ, в който е другата част от тима на „Бъки“. Сега остава да продължим нагоре и да успеем да осигурим участието на децата в световните ученически игри в Катар. Вярвам, че габровци ще се отзоват и ще помогнат, за да изпратят тези прекрасни момичета на световни ученически игри, защото те го заслужават наистина, заради труда, който хвърлят“, сподели с надежда щастливата треньорка Тони Андреева.

Отборът на ПМГ - шампион на Ученическите игри по хандбал за 2017 г. © sport-gabrovo.com
Отборът на ПМГ –
шампион на Ученическите игри по хандбал за 2017 г. © sport-gabrovo.com

 

ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ игра в състав: Дария Иванова, Мари Томова, Емилия Самуилова, Мирела Караиванова, Йоана Костова, Рени Еремиева, Екатерина Стефанова, Мария Дженева, Никол Христова, Преслава Проданова, Михаела Петрова, Мадлен Тодорова.

Преподавател: Антоанета Андреева

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.