Габровецът Пламен Петков стана вицешампион по бокс

Състезателят на боксов клуб “Чардафон“ Пламен Петков завоюва вицешампионски трофей при първото си участие в Държавния личен шампионат за мъже в Пазарджик © sport-gabrovo.com

Състезателят на боксов клуб “Чардафон“ Пламен Петков завоюва вицешампионски трофей при първото си участие в Държавния личен шампионат за мъже в Пазарджик © sport-gabrovo.com

Състезателят на боксов клуб “Чардафон“ Пламен Петков завоюва вицешампионски трофей при първото си участие в Държавния личен шампионат за мъже в Пазарджик, съобщават от sport-gabrovo.com.

Пламен стигна до сребърен медал с три победи в категория до 81 килограма. В първия кръг състезателят на „Чардафон“ се наложи с 3:0 съдийски гласа над Павел Стефанов от БК“Червен бряг“, а във втория отказа Иван Благоев от НСА с технически нокаут в рунд II. На полуфинала ученикът на Драго Тотев надигра убедително и Данаил Йорданов от БК“Славия“ с 3:0. В битката за златото Пламен срещна Майкъл Илиев от БК“Левски“ (София). Двамата направиха много равностоен двубой и след края му при двама от реферите точките бяха равни – 28:28, а третият беше точкувал предимство на Илиев – 27:29. При последвалото гласуване арбитрите дадоха предпочитанията си на боксьора от „Левски“ и му присъдиха победата с 3:0.

Васил Гърбов от БК “Чардафон“ спечели бронзов медал от шампионата в Пазарджик. Васил е новото откритие на Драго Тотев – тренира бокс само от два месеца насам, но спортът не му е чужд и преди това се е занимавал с таекуон-до в клуб „Некст“. Васил дебютира с победа на боксовия ринг, като надигра с 3:0 съдийски гласа Абил Сали от Добрич в категория до 56 килограма. В битката за място на финала Гърбов срещна друг габровски възпитаник – Благовест Кожухаров, който в момента е в състава на НСА. Победата с 2:1 съдийски гласа взе бившият състезател на БК“Габрово 91“. Впоследствие Кожухаров загуби на финала от Емануил Богоев (БК“Пирин“). Третият представител на БК“Чардафон“ в ДЛШ беше Илиян Владов. Той загуби на старта в категория до 64 килограма.

Боксов клуб “Габрово 91“ също имаше представител в първенството в лицето на Даниел Хубанов. Той обаче отпадна в първия кръг. Загуба на старта в категория до 64 килограма допусна и друг габровски възпитаник – Христо Златев, който в момента е в отбора на НСА.