ОФК „Янтра“ (Габрово) стана шампион в Северозападната Трета лига

Отборът на ОФК „Янтра“ (Габрово) е новият шампион в Северозападната Трета лига. Това стана, след като Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз сложи край на първенствата в трета лига, съобщават от sport-gabrovo.com.

В шампионатите от Трета лига за крайно се приема класирането към момента на въвеждане на извънредно положение в България.

„Янтра“ приключва сезона с аванс от четири точки пред втория „Севлиево“ и на пет пред третия – „Вихър“ (Славяново). Изпадащи отбори от СЗ Трета лига няма да има, което означава, че в групата запазват местата си и другите два тима от областта – „Трявна“ и „Локомотив“ (Дряново).

Същото решение бе взето и за първенствата от Четвърта лига – за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец. Там ще бъде насрочен бараж. В габровската „А“ ОФГ начело след първите 9 кръга е „Балкан“ (Плачковци) с 28 точки, следван на две от съставите на „Дан Колов“ (Сенник) и „Ангел Кънчев“ (Трявна), а „Чардафон 1919“ (Габрово) е четвърти с 15 точки.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.