Турнир по футбол "Малки лъвчета" Габрово 2015

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ спечели 11-я турнир по футбол „Малки лъвчета“

Турнир по футбол "Малки лъвчета" Габрово 2015Отборът на училище „Св. св. Кирил и Методий“ е победителят в 11-то издание на традиционния детски турнир по футбол „Малки лъвчета“, научи Габрово Daily от sport-gabrovo.com.

Осемте габровски училища, които участваха в надпреварата, бяха разпределени в две предварителни групи.

В първа група първенец стана отборът на СОУ „Отец Паисий“. На старта съставът на СОУ „Отец Паисий“ надигра с 9:0 селекцията на ОУ “Цанко Дюстабанов“. Двубоят с ОУ “Ран Босилек“ завърши при нулево реми, а в мача с миналогодишния шампион ОУ “Христо Ботев“ Данислав Стайков  донесе победата на 12 СОУ с 1:0. На второ място в групата остана съставът на 1 ОУ с 5 точки, следван от 4 ОУ с 4 и 3 ОУ с 0 точки.

Във втора група, също със 7 точки, първото място извоюва ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“. Малките футболисти на 8 ОУ започнаха с 3:0 над състава на ОУ “Неофит Рилски“. Срещу СОУ „Райчо Каролев“ селекцията на преподавателя Веселин Рачев направи равенство 1:1, а в мача с НУ “Васил Левски“ се наложи с 2:0. Второто място в групата с 5 точки зае тимът на СОУ „Райчо Каролев“, трети се нареди съставът на ОУ “Неофит Рилски“ (3 т.), а четвърти остана отборът на НУ “Васил Левски“ (1 т.).

Първенците от двете групи  СОУ “Отец Паисий“ и ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“ се срещнаха директно на финала. Той беше доста оспорван и решен едва в последните три минути, с два бързи гола на Иван-Пресиян Колев и Христо Ненков, които донесоха победата на 8 ОУ с 2:0.

В мача за бронзовите отличия ОУ “Ран Босилек“ се наложи с дузпи над СОУ“ Райчо Каролев“. Редовното време завърши при нулево реми, а при дузпите представителите на 1 ОУ бяха по-прецизни и се наложиха с 3:0.

Медалите на първите три отбора бяха връчени от заместник-кмета на Община Габрово арх. Николай Меразчиев. С грамоти бяха отличени и най-добрите по постове. За най-добър вратар беше определен Божидар Иванов от ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“. Съотборниците му Иван-Пресиян Колев и Калоян Ненчев взеха грамотите за най-добър полузащитник и най-полезен играч. Християн Пенчев (СОУ “Отец Паисий“) получи признанието за най-добър защитник, а Данислав Стайков (СОУ “Отец Паисий“ ) взе голмайсторския приз със 7 точни попадения.

Надпреварата беше организирана от Община Габрово в партньорство с Областния съвет на БФС и се проведе в спортна зала „Орловец“.

 

 

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info