Млади спортисти от Габрово се учиха на добри дела и дарителство

Обучение на Фондация „Играй с развитие“ в Спортна зала "Орловец"

Обучение на Фондация „Играй с развитие“ в Спортна зала „Орловец“ © Община Габрово

Млади спортисти от три габровски клуба се включиха в обучение на Фондация „Играй с развитие“, свързано с инициативата „Деца учат деца да правят добри дела“. Габровчетата бяха от Баскетболен клуб „Чардафон – Орловец“, Хандбален клуб „Бъки“ и Ръгби клуб „Янтра – Габрово“. Като специални гости бяха поканени деца от три семейства в нужда, съобщават от Община Габрово.

Обучението се проведе в спортна зала „Орловец“. Чрез дарителството децата ще станат по-добри  и по-щастливи хора, ще изпитат удовлетворение от стореното добро. Подобни действия те могат да правят често сами в училище или в семействата си. Когато се обучат, те трябва да бъдат максимално активни и да участват в такива дейности, подпомагани от възрастните. Целта е след време сами да инициират и да се занимават с благотворителност самостоятелно.

В края на обучението младите спортисти споделиха защо според тях е важно доброволчеството, даряването и участието в благотворителни акции.

Хандбален лагер в Габрово – през април

На срещата стана ясно, че от 21 до 23 април 2018 г. в Габрово ще се проведе хандбален лагер с над 250 участници, както и турнир по футзал за купа „България“. По време на лагера също ще има обучение за деца по благотворителност и даряване.