Коронясаха Ния Вичева от Габрово за Мис БГ Атлетик

17-годишната лекоатлетка от АК „Орловец 93“ – Габрово Ния Вичева беше официално коронясана за новата Мис БГ Атлетик 2019 на церемония в София на 14 октомври.

Габровската лекоатлетка е сред най-добрите състезателки в бяганията за кадетки в страната. През 2019 г. е бронзова медалистка на 2000 м стипълчейз от националното първенство за девойки под 18 г.

Както Габрово Daily писа през септември, Ния Вичева спечели убедително конкурса за красота при дамите с 1317 гласа във финалния етап. И в първата фаза тя имаше предимство пред съперничките си, споделят организаторите.

Припомняме, че друга състезателка на АК „Орловец 93“ Гала Чалъкова стана Мис БГ Атлетик през 2014 г.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.