Спортист на Габрово

Ясни са най-добрите спортисти на Габрово за 2018 г.

Спортист на Габрово
Спортист на Габрово Ⓒ Община Габрово

Ясни са най-изявените габровски спортисти за 2018 година. От 25 номинирани от клубовете имена във финалната селекция попаднаха 11, съобщават от sport-gabrovo.com.

Кой точно ще стане спортист на годината ще разберем на официалната церемония по награждаването на 19 декември от 18:00 ч. в зала „Възраждане“. По традиция ще бъде награден и „Треньор на годината“, ще бъдат отличени и почти всички шампиони на Габрово за 2018 г.

Въпреки че тази година отсъства категория „Отбор на годината“, специално внимание по време на церемонията ще бъде обърнато и на колективните спортове, които обхващат в системни занимания над 1000 габровски деца.

Спортист №1 на Габрово за 2017 г. година Християн Стоянов е сред номинираните за Спортист на годината в България в категория „Спортист с увреждания“. Християн Стоянов е и сред носителите на отличието „Габровец на годината“, чиято церемония ще се състои на 21 декември от 18:00 ч. в зала „Възраждане“ с вход свободен.

Ето и избраните спортисти на община Габрово за 2018 година (по азбучен ред):

Александра Филчева (таекуон-до)

Валерия Лозанова (киокушин)

Гавраил Стефанов (колоездене)

Ева Петкова (лека атлетика)

Лидия Ковачева (хандбал)

Мартин Пенчев (ски бягане, ски ориентиране)

Николай Цветков (хандбал)

Пламен Петков (бокс)

Стефан Стоев (автомобилизъм)

Теодор Кабакчиев (ендуро)

Христина Пенева (скокове на батут)

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.