125 години от рождението на Дан Колов

Започва дарителска кампания за създаване на Музей на борбата в родното село на Дан Колов Сенник

125 години от рождението на Дан Колов
125 години от рождението на Дан Колов

Започва дарителска кампания за създаване на Музей на борбата в село Сенник и за пътуваща експозиция, посветена на Дан Колов. Това стана ясно днес на специална пресконференция в пресклуб “България” в Национален стадион “Васил Левски” София. Поводът е 125-годишнината от рождението на „Балканския лъв“ Дан Колов.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
PIREUS BANK BULGARIA AD
SWIFT: PIRB BG SF – град Севлиево
BG64PIRB91701605980128

Кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов е патрон на честванията по повод 125 години от рождението на Дан Колов. Събитието ще бъде отбелязано тържествено в родното му село Сенник на 28 октомври 2017 г. (ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ТУК).

Председателят на читалището в Сенник Иван Христов представи програмата на честванията и благодари за подкрепата от страна на Община Севлиево. Той сподели, че всички почитатели на легендата Дан Колов ще имат възможност да посетят родния дом на бореца и родолюбеца, където ще могат да разговарят с неговата 80-годишна племеница Янка Балканска.

Олимпийският шампион по борба Валентин Райчев се поклони пред героизма на Дан Колов и призова животът и делото му да влязат в летописа на българската история.

Президентът на Българската федерация по борба и световен шампион Христо Маринов благодари на кмета на Севлиево Иван Иванов и на Инициативния комитет и застана зад идеята да се популяризира подвигът на легендата Дан Колов.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.