Мелиса Салим спечели златен медал от  Европейското първенство по таекуон-до ITF © sport-gabrovo.com

Мелиса Салим от Габрово със златен медал от Европейското по таекуон-до

Мелиса Салим спечели златен медал от  Европейското първенство по таекуон-до ITF © sport-gabrovo.com
Мелиса Салим спечели златен медал от  Европейското първенство по таекуон-до ITF © sport-gabrovo.com

Състезателката на клуб „Некст“ в Габрово Мелиса Салим спечели златен медал от  Европейското първенство по таекуон-до ITF в Римини, Италия. Възпитаничката на треньора Ивайло Аврамов е дебютантка на подобен форум, съобщават от sport-gabrovo.com. В Европейското първенство участваха общо 867 състезатели от 30 държави.

Мелиса завоюва първото място на спаринг при момичетата в категория до 50 килограма. В първия кръг тя елиминира англичанката Марина Лейпер, а след това надигра и Мария Пономарева от Русия. На финала габровката победи украинката Тетяна Маринич.

Още две възпитанички на треньора Иво Аврамов се включиха в първенството. Със злато се окичи и Александра Ивайлова от отборната надпревара при жените на силов тест. При девойките другата дебютантка Никол Начева зае пето място в крайното класиране.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.