Мартин Христов донесе два медала за Габрово от Европейски игри за младежи с увреждания

Състезателят от АК „Орловец 93“ Габрово Мартин Христов © Община Габрово

Състезателят от АК „Орловец 93“ Габрово Мартин Христов завоюва сребърен и бронзов медал при първото си участие в международна надпревара за хора с физически увреждания. Новото откритие на треньора Веселин Георгиев взе участие в 8-то издание на Европейските младежки игри в Бърно, Чехия. В състезанието взеха участие близо 900 спортисти на възраст от 10 до 26 години от 17 държави, които си оспорваха отличията в пет вида спорт.

Мартин е почти на 15 години. В състезанието на 800 метра габровецът завоюва среброто. В надпреварата на 400 метра младият габровски лекоатлет се пребори за бронзовото отличие.

„Това беше първата международна изява на Мартин в състезание за параолимпийци и мисля, че направихме много добър дебют. Смятам, че това момче има сериозен потенциал. Ние работим целенасочено с него по-малко от година и вярвам, че той тепърва ще показва добри резултати. Но нека не казваме големи приказки, времето ще покаже“, коментира треньорът Веселин Георгиев, който беше заедно с Мартин в Бърно.