Габровският лекоатлет Мартин Христов със златен медал от Световното в Швейцария

Габровският лекоатлет от АК „Орловец 93“ Мартин Христов © sport-gabrovo.com

Габровският лекоатлет Мартин Христов спечели златен медал в бягането на 400 м на Световния параатлетически шампионат за юноши до 17 и до 19 години в Нотвил, Швейцария. Възпитаникът на треньора Веселин Георгиев от АК „Орловец 93“ се състезава при младежите с физически увреждания от категории T45 – T64 на възраст до 17 години, съобщава sport-gabrovo.com.

Мартин пробяга разстоянието за 01:01.69 минути. Плановете бяха габровският атлет да се бори за отличие и в бягането на 1500 м. На тази дистанция обаче не му беше отчетено класиране заради липсата на други съперници при юношите до 17 години. Мартин участва и надпреварата на дълъг скок за категории T45 – T64, в която завърши четвърти с резултат от 4.74 метра, като само 4 сантиметра го разделиха от бронза.

„Титлата си е титла и хубавото е, че тя ще осигури на Мартин финансиране за подготовка през следващата година. Продължаваме да се готвим и целта ни е да тренираме още по-сериозно, да се развиваме и резултатите да стават по-добри“, коментира треньорът Веселин Георгиев.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.