Сестрите Мариела и Христина Пеневи със златни медали на международен турнир в Беларус

Сестрите Мариела и Христина Пеневи със златни медали на международен турнир в Беларус

Сестрите Мариела и Христина Пеневи със златни медали на международен турнир в Беларус © sport-gabrovo.com

Сестрите Мариела и Христина Пеневи завоюваха златни медали на международен турнир в Беларус. Надпреварата по скокове на батут „Открити славянски игри 2017“ се проведе в Минск с участието на 143 състезатели от 11 държави. Пеневи са възпитанички на габровския клуб по спортна акробатика и батут „Акро арт“, съобщава sport-gabrovo.com.

Сестри Пеневи бяха над всички в състезанието при женските дуети (над 17 години) на батут-синхрон. В квалификациите габровските състезателки бяха с трета оценка, но на финала показаха най-здрава психика и изпълниха добре съчетанието си, което ги отведе на върха в подреждането пред дуетите на Русия и САЩ.

В олимпийската дисциплина батут индивидуално при жените единствена сред българските участнички Христина Пенева успя да намери място във финала и зае 6-о място в крайното подреждане.

С поглед към Световното първенство в София

„Акро-арт“ имаше и още един финалист в турнира. Михаел Митев беше единственият чужденец, който се пребори с домакините и намери място на финала. Той  стана шести в състезанието на батут индивидуално при момчетата на възраст 15-16 години.

Участието на габровските състезатели в „Открити славянски игри 2017“ беше част от подготовката им за предстоящото световно първенство, което ще се проведе от 7 до 19 ноември в столичната зала „Арена Армеец”.