Годишни награди на Българската федерация по хандбал

Лидия Ковачева от габровския ХК „Бъки“ – най-добър играч в „А“ група за 2014 г.

Годишни награди на Българската федерация по хандбалЛидия Ковачева от хандбален клуб „Бъки“ е най-добрият играч в „А“ републиканската хандбална група при жените за 2014 година. Отличието й беше връчено от Българската федерация по хандбал на церемония по раздаването на традиционните й годишни награди, която се състоя в Габрово, научи Габрово Daily от сайта sport-gabrovo.com. Христо Йорданов, който стана шампион на страната и носител на Купа България с тима на „Фрегата“ (Бургас), беше отличен за „най-полезен играч“ (MVP) в мъжката „А“ РХГ.

Федерацията отличи и най-добрите състезатели на всеки един клуб, участник в първенствата. За женския тим на ХК “Бъки“ наградата получи Ралица Тодева. Бяха раздадени и призове за всеотдайност, изключителни качества и специални заслуги. Награда получи вицесветовната шампионка за девойки и настояща треньорка на женския тим на „Бъки“ – Веселина Златева.

Гости на събитието бяха кметът на Община Габрово Таня Христова, Добромир Проданов – депутат от 43-то Народно събрание, доктор Нели Савчева – изпълнителен директор на габровската болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, много спортни деятели, хандбални легенди и приятели на този спорт от цялата страна.

Таня Христова се обърна към присъстващите с посланието: „Щастлива съм, че имам възможността да споделя този красив и приятен момент с вас. Поздравявам всички, които посветиха живота и мечтите си на българския хандбал. Пожелавам ви още много победи. Бъдете единни и смели. С присъствието си тук вие доказвате, че талантливите и можещи хора могат да бъдат успешни и да се реализират и в границите на нашата страна“.

„Няма как да не съм щастлива, че продължаваме традицията да бъдем заедно и да отдадем заслуженото уважение на най-добрите състезатели през годината. Вярвам, че сме поели по правилния път и родният хандбал ще възстанови своите традиции. Пожелавам ви прекрасна и успешна година. Вярвайте в себе си и бъдете такива, каквито сте“, каза президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева.

Фотография: sport-gabrovo.com

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.