Ледена пързалка посреща габровци от 30 ноември до спортна зала „Орловец“

Ледена пързалка до спортна зала "Орловец"Голяма ледена пързалка ще бъде открита до спортна зала „Орловец“ тази неделя (30 ноември), научи Габрово Daily от сайта sport-gabrovo.com. Работното време на съоръжението ще бъде всеки ден от 10 до 22 часа.

Пързалката е първата от многото коледни и новогодишни изненади, организирани от Община Габрово в празничния месец. На 12 декември врати ще отворят коледни къщи с изкушения и предизвикателства към гостите си всяка вечер, а за 23 декември е предвидено впечатляващо шоу на леда.

В района на спортна зала„Орловец”  и ледена пързалка ще бъде организирано и тържественото посрещане в полунощ на новата 2015 година с много музика, вино, специални гости, фойерверки и празнично настроение.

Ледената пързалка е част от хърватския развлекателен комплекс „Гартнер”, който гостува в Габрово с лунапарк това лято. Пързалката е с капацитет да поеме едновременно 120 човека, а кънки има достатъчно за всички ентусиасти, споделят собствениците й. Цената за едночасово пързаляне е 5 лева, като в нея е включен и наемът на кънки. За 30 минути върху леда билетчето е 3 лева. Най-малките посетители до предучилищна възраст ще се пързалят безплатно, но задължително придружавани от възрастен, който заплаща вход и се грижи за тяхната безопасност. За най-малките има предвидени и шест помощни уреда – пингвини, ползването на които струва 2 лв.

Фотография: sport-gabrovo.com