Габровският боксьор Здравко Михайлов и съдията Нешо Мостров

Габровският боксьор Здравко Михайлов взе сребърен медал от международен турнир

Габровският боксьор Здравко Михайлов и съдията Нешо МостровСребърен медал от международния турнир за мъже в Косово завоюва състезателят на боксов клуб „Габрово 91“ Здравко Михайлов, научи Габрово Daily от днешния брой на в. „100 вести“.  Надпреварата се проведе в град Джакова и събра боксьори от осем държави. Българските национали бяха трима, водени от треньора Валентин Поптолев.

Здравко Михайлов беше подготвен за участие в категория до 49 килограма, но заради липса на други състезатели в нея, трябваше да играе при 52-килограмовите. Европейският вицешампион за младежи от миналата година изигра две срещи. В мача за първото място Здравко срещна познат за него съперник – рутинираният германски боксьор Рони Беблик, с когото игра на турнира „Странджа“ в началото на годината. Двамата направиха равностоен двубой на ринга в зала „Шани Нуши“ в Джакова, но разликата в килограмите и физиката си каза думата и реферите присъдиха победата на Беблик с 2:1 гласа.

Част от българската група беше и габровският международен боксов съдия Нешо Мостров. След завръщането си от турнира габровският рефер сподели: „Здравко имаше добра физическа подготовка. Проблемът беше това, че трябваше да бъде в категория до 49 килограма, но нямаше противници и се наложи да играе в по-горната – до 52 кг. Малко трудно му беше, защото съперниците му бяха по-здрави физически от него. На финала загуби в много оспорван мач с 1:2 съдийски гласа. Трябваше му още съвсем малко, за да спечели.  Най-радостното за нас е, че той вече навлиза във форма. В националния отбор залагат на него и твърдо искат да бъде на категория до 49 килограма и да се подготвя за Олимпиадата. Ако това се случи – габровец да ни представя в бокса на Олимпийски игри, би било просто страхотно. Предстои Европейско първенство и други турнири, които ще бъдат като квалификации за Олимпиадата и се надяваме Здравко да успее да вземе квота“.

Фотография: sport-gabrovo.com

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.