Спортна зала "Орловец" © Габрово Daily

Затвориха общинската спортна база в Габрово – без тренировки и събития

Общинската спортна база в Габрово вече е затворена. До второ нареждане се преустановяват тренировките и провеждането на официални прояви, съобщават от sport-gabrovo.com.

Причината за това е заповедта на директора на Регионалната здравна инспекция в Габрово във връзка с регистрираните случаи на коронавирус в Габрово.

Припомняме, че тази сутрин от Националния оперативен щаб потвърдиха, че има два случая на заразени с новия коронавирус в Габрово – 75-годишна пациентка и медицинска сестра, която я е обслужвала в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Повече четете в статията на Габрово Daily тук.

Допълнителни мерки се въвеждат и в цялата област Габрово със заповед на директора на РЗИ Габрово – Без учебни занятия, масови събития и прием в болниците в цялата област Габрово.

Лица с оплаквания – болки в гърлото, кашлица, висока температура над 380С, да търсят медицинска помощ в приемно – консултативните кабинети на инфекциозните отделения на МБАЛ „Д-р Т.Венкова“ – Габрово (тел: 066 899 616). Желателно е първо да се обадят на горепосочения телефон, за да получат адекватни указания! С цел избягване предаване на зараза на други лица не е желателно лицата с оплаквания да се насочват първосигнално към спешно отделение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ е под карантина заради пациентка с коронавирус

ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕТО ОТ КОРОНАВИРУС:

Личните лекари могат да издадат болничен за пристигащите у нас от Китай и Италия

Какво трябва да знаем за коронавируса – симптоми, предпазване, хигиена, изследване

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.