Започна маратонът Трявна Ултра – с рекорден брой участници

Старт на най-дългата дистанция от 141 км на маратона Трявна Ултра, 12 юли 2019 © Трявна Ултра

Започна петото поредно издание на един от най-масовите ултрамаратони в България – Трявна Ултра 2019. Днес в 17:00 ч. беше даден стартът за най-дългата дистанция – 141 км.

Общо дистанциите са четири – 23 км, 42 км, 76 км и 141 км. Маратонското трасе от 42 км е новост за маратона Трявна Ултра.

Всички начинаещи, деца, любители и туристи ще имат възможността да се включат в безплатно бягане на къса дистанция от 3 км, със същия старт/финал.

Рекорден брой състезатели от 28 държави от всички континенти са се регистрирали за надпреварата – 760. Участниците в най-дългата дистанция от 141 км ще трябва да преодолеят и сборна денивелация от 6500 метра, прехвърляйки билото на Балкана два пъти и минавайки през знаковите Шипка и Бузлуджа. Очаква се победителят да измине трасето за около 20 часа.

Източник: Трявна Ултра

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.