ХГ "Бъки" спечели Купа България © ХК "Бъки"

Женският тим на ХК „Бъки“ спечели Купа България

ХГ "Бъки" спечели Купа България © ХК "Бъки"
ХГ „Бъки“ спечели Купа България © ХК „Бъки“

Женският отбор на Хандбален клуб „Бъки“ е новият носител на Купа България, съобщиха от местния спортен клуб.

Момичетата на Веселина Златева триумфираха с трофея след победа на финала над „Сливенград“ в Свиленград с 10 гола разлика 32:22 (19:11).

Това е и трети трофей от турнира за габровския женски отбор след успехите през 2013 и 2016 г. Така ХК „Бъки“ е вече на четвърто място в подреждането по трофеи от турнира Купа България, датиращ от 1964 година насам. Хандбален клуб „Бъки“ се изравни с „Агротел ПУ“ (Пловдив). Абсолютен фаворит в тази надпревара с 13 спечелени купи е „Етър 64“ – Велико Търново, следван от ЦСКА с 8 трофея и НСА със 7, уточняват от sport-gabrovo.com.

Носителките на Купа България са Лидия Ковачева, Йоана Костова, Карина Съменова, Габриела Цонева, Екатерина Стефанова, Силвия Якова, Маргарита Христова, Ивон Дюлгерова, Теодора Якова, Мадлен Тодорова, Емилия Самуилова, Моника Христова, Мари Томова, Преслава Проданова, Ивета Христова, Стефани Петрова, Милица Колева.

Треньори са Веселина Златева и Анита Хараланова.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info