За първи път в Габрово се проведе детски футболен турнир в памет на Иван Вуцов

Първо издание на детски футболен турнир в памет на Иван Вуцов се проведе в Спортна зала „Орловец“ в Габрово. Участваха 10 отбора от водещи футболни школи в страната, а състезателите бяха родени след 1 януари 2011 г. Победител в първото издание стана отборът на ПФК „Дунав“ (Русе), съобщават от sport-gabrovo.com.

Съставът на „Янтра 2013“-2 от Габрово зае трето място, а на шесто място се нареди „Янтра 2013“ -1.

На турнира присъстваха сестрата на Иван Вуцов – Венета Мошкова, синът му Велислав и внуците му Иван и Светослав.

Връчени бяха и няколко индивидуални отличия. За най-добър вратар беше определен Борис Ковачев от „Левски“, наградата за на-добър защитник взе Теодор Матев от „Ботев“, а Златин Тодоров от „Берое“ получи отличието за най-полезен играч. Голмайстор на турнира с 10 точни попадения стана Владимир Христов от „Дунав“. Връчена бе и специална награда за Феърплей, чиито първи носител в България е именно Иван Вуцов. Получи я Денислав Стоянов от състава на „Янтра 2013“ (Габрово) от ръцете на сестрата на Иван Вуцов – Венета.

Детският футболен турнир „Иван Вуцов“ ще бъде ежегоден

Плановете са детският футболен турнир „Иван Вуцов“ да стане ежегоден, заяви при откриването му кметът на Габрово Таня Христова.

Новината бе потвърдена и от Велислав Вуцов, който беше основният организатор на проявата: „Най-важната задача беше във връзка с 80-годишнината на моя баща Иван Вуцов да направим този турнир. Той много обичаше децата и много хора не знаят, че той освен голям футболист, треньор, ръководител и т.н. имаше и вълшебното око да познава талантливите млади играчи. Сто процента е бил много щастлив от това, че видя едни деца, на които аз лично се възхищавам за техния дух, желание, борба и раздаване. Някои плакаха, други се радваха, но показаха невероятно старание и желание в това да бъдат бъдещи звезди в този спорт“, сподели още Вили Вуцов.

Припомняме, че през януари тази година почина големият български футболист и треньор Иван Вуцов, родом от Габрово. Габровецът си отиде на 79-годишна възраст.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Обявиха посмъртно Иван Вуцов за почетен гражданин на Габрово

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.