"Бъки" с убедителна победа - 37:18 срещу "Поморие"

ХК „Бъки“ с убедителна победа 37:18 срещу тима на „Поморие“

"Бъки" с убедителна победа - 37:18 срещу "Поморие" Отборът на “Бъки“ започна новия сезон в „А“ републиканската хандбална група при жените с убедителна победа, информира sport-gabrovo.com. Вицешампионките надиграха в зала „Орловец“ гостуващия тим на „Поморие“ с 19 гола разлика – 37:18. Дебют за женския тим на габровския клуб записаха Лора Сарандева и Ралица Тонева. Силно завръщане направи и опитната вратарка Петя Панчева, която отпразнува своя рожден в деня на мача.

Възпитаничките на треньорката Веселина Златева доминираха изцяло в срещата и можеха да запишат още по-изразителна победа при повече концентрация в завършващата фаза. Домакините изключиха интригата още до средата на първото полувреме. „Бъки“ поведе с 6:0 до 10-та минута, а след това и с 8:1 и  10:3. Последва още една ударна серия от пет безответни гола между 21-та и 25-та минути и на почивката габровският тим се оттегли с аванс от 11 гола – 17:6. През втората част хандбалистките на „Поморие“ отпаднаха физически и започнаха да допускат още повече грешки в нападение. „Бъкитата“ се възползваха и със серия от успешно реализирани контраатаки увеличиха разликата до крайното 37:18.

Лидия Ковачева отбеляза 10 гола за изразителния успех. Силвия Атанасова, Ралица Тодева и Боговеста Йосифова добавиха по 5. Лора Сарандева се разписа три пъти във вратата на „Поморие“, по две попадения реализираха Милена Великова, Габриела Георгиева, Анна Инджова и Надежда Димитрова, а с един гол се отчете Ива Георгиева.

Добри изяви демонстрираха и трите вратарки на тима – Петя Панчева, Ралица Тонева и Деница Гатева. Игрови минути, макар и без гол, записаха също Петя Стоянова и Габриела Маркова.

 

За състава на „Поморие“ играха две габровски възпитанички – Деница Асенова и Миглена Христова, които се отчетоха с три гола. Със 7 попадения топ реализаторка за състава на гостенките беше Силвия Куманова.

Във втория кръг отборът на „Бъки“ ще гостува на новака в групата „Свиленград-ПУ“. Мачът е следващата събота в Свиленград.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.