Богдан Николов с критика към Община Севлиево и отношението й към мотокроса

Богдан Николов, президент на Българска федерация по мотоциклетизъм © БФМ

Богдан Николов, президент на Българска федерация по мотоциклетизъм © БФМ

„Много е сложна ситуацията в община Севлиево. Самото управление на града не заслужава да правим кръг от световния шампионат по мотокрос там. Ръководството на общината няма желание там да се провежда такъв шампионат. На сила хубост не става. Така че следващата година ще пропуснем домакинството в мотокроса. Когато се смени ръководството, може би там ще се върне и световното“, това заяви пред БНР президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.

От Община Севлиево реагираха на изявлението на Николов, че не са информирани за това намерение, нито са изразили такова. В позицията на общината се казва:

„Всяка година инвестираме по над 130 000 лв. за поддръжка на трасето (мотополигон „Горна Росица“ – бел. ред.), което шест пъти е обявено за номер 1 в света и където през последните години са проведени десетки състезания, в това число европейски и световни – при перфектна организация, съвместно с Българската федерация по мотоциклетизъм.

В знак на благодарност за грижите, които полагаме за мотокроса у нас, всяка година Българската федерация по мотоциклетизъм удостоява Община Севлиево с награда за изключителен принос в развитието на мотоциклетния спорт.

В желанието си за изясняване на ситуацията, Община Севлиево ще отправи запитване до Българската федерация по мотоциклетизъм.“

Припомняме ви, че на 25 и 26 август тази година световният шампионат по мотокрос се завърна на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево след четиригодишно прекъсване.