Цветомир Михов, ГЕРБ Габрово

Цветомир Михов сигнализира КЕВР за липсата на парно в най-студените дни в Габрово

Народният представител Цветомир Михов е сигнализирал Комисията за енергийно и водно регулиране за системното необезпечаване на абонатите на Топлофикация-Габрово с топлоенергия в най-студените дни, информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ Габрово.

„При мен ежедневно постъпват сигнали от жители на различни квартали, че парното е спряно или много слабо. Недопустимо е в жилища, които са топлофицирани, температурата да е 12 градуса в най-студените дни“, коментира Михов. Той призова ръководството на „Топлофикация“ да излезе с ясна позиция пред габровци каква е истинската причина за недостатъчното топлоподаване, а не да се оправдават с аварии.

„Призовавам още ръководството да редуцират сметките на абонатите си за дните, в които мощността беше недостатъчна или топлоподаването беше преустановено, като компенсация за причинените неудобства на габровци. В противен случай ще съдействам на всички потърпевши граждани за завеждане на колективен иск срещу Топлофикация-Габрово пред всички компетентни институции“, категоричен беше Михов.

Той уточни, че е сигнализирана и РИОСВ-Велико Търново за замърсяване на въздуха в града, причинено от използваното гориво от Топлофикация-Габрово.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Авария спря парното, оранжев код за ниски температури за 24 януари 2016 г.

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.