Томислав Дончев. ПП ГЕРБ Габрово

Томислав Дончев: Голямата битка е страната да не се отклонява от единствената правилна посока

 

Томислав Дончев. ПП ГЕРБ Габрово
Томислав Дончев. ПП ГЕРБ Габрово

„Голямата битка е страната да запази единствения правилен път, по който вървим. Въпреки някои трудности и неуспехи, това е правилният път. Аз не знам друг път един народ или един човек да стане по-богат, освен ако не произвежда повече. Не бива да се допуска да се отклоним от европейския си път, не заради членството ни, а защото този път означава сигурност“. Това каза в Габрово водачът на листата на ГЕРБ за 7-ми многомандатен район Томислав Дончев по време на срещи с избиратели. По думите му, ако България си позволи да остане в периферията на Европа, това може и да не е фатално, но би било много лошо, тъй като геополитическите рискове са големи.

Томислав Дончев. ПП ГЕРБ Габрово
Томислав Дончев. ПП ГЕРБ Габрово

Относно битките за Габрово и региона Дончев уточни, че са решени проблеми, изоставени с години. Той спомена започналото и вече стигнало до половината дългоочаквано строителството на обходния път на Габрово с тунел под Шипка, чаканата 20 години и вече направена газификация на Габрово, осигуряването на средства за облекчаване на водния проблем в Севлиево, с които от язовир „Христо Смирненски“ ще се водоснабдят няколко габровски села, които към момента черпят вода от Севлиево. Дончев спомена и изграденото модерно депо за отпадъци в Габрово, модернизирането на почти всички училищни сгради, както и подобряването на качеството на питейната вода чрез рехабилитация на цялата ВиК мрежа в Габрово.

„Не бива да очакваме хората да са доволни, защото когато се задоволи една потребност, идва друга. Това е нормално, нормално е хората да искат още“, каза още Томислав Дончев.

Той уточни, че потенциалът на габровска област да бъде един от икономическите и индустриални центрове на Северна България е огромен и това ще се случи.

„Започнахме с базисното – инфраструктурата, не че всичко останало не е било грижа, но все пак говорим за фокус на усилията. Сега, без да се забравя инфраструктурата, трябват повече усилия администрациите ни да бъдат с човешко лице, документалната тежест да се прехвърли от гражданите и бизнеса към самата администрацията. И преди това повече усилия за образованието и културата“, каза още Дончев.

По думите му обществото ни страда от тежка степен на разделеност и другата голяма битка е да се формулира ясна цел, която отново да обедини българското общество. „Тогава България може всичко“, каза още Дончев.

ПП ГЕРБ
ПП ГЕРБ
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.