Томислав Дончев в Габрово: За този, който не гласува, някой друг решава вместо него

Томислав Дончев гласува в Габрово © Пресцентър на ГЕРБ - Габрово
Томислав Дончев гласува в Габрово © Пресцентър на ГЕРБ – Габрово

Бившият кмет Томислав Дончев се завърна в Габрово, за да гласува за президент и вицепрезидент. Заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика упражни правото си на глас в секция № 49 в НУ „Васил Левски“.

„За този, който не гласува, някой друг решава вместо него. Гласуването е шанс да държиш съдбата си в собствените ръце. Да, може би утре няма да има промяна, но гласувайки, с нашето доверие изпращаме човек, който да работи от наше име. Аз не мога да допусна, че човекът, който ще взема решения от мое име, ще бъде изпратен без моята воля“, заяви Томислав Дончев. Относно задължителното гласуване той коментира, че вероятно то ще повиши малко избирателната активност, което е добре. Така избраният президент ще е много по-легитимен. „Задължителното гласуване показа, че българинът е до голяма степен дисциплиниран, което е добрата новина“, каза още Дончев.

Относно референдума Томислав Дончев коментира, че един референдум може да бъде възможност или капан. „Най-важното е, че на всеки референдум избирателите дават задачи на политиците. Нека видим какви ще са задачите и как ще се справят политиците“, коментира още Дончев.

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.