Томислав Дончев и Николай Сираков на пресконференция в Габрово

Т. Дончев: ТУ Габрово e средството за решаване не само на проблема с кадрите, но и на демографската криза

Томислав Дончев и Николай Сираков на пресконференция в Габрово
Томислав Дончев и Николай Сираков на пресконференция в Габрово © ГЕРБ Габрово

„В тези избори не за първи път потърсих подкрепата на габровци и я получих, за което благодаря. Такава подкрепа се носи тежко, отговорността и дългът са огромни. Такава подкрепа дава и мощност и сила, които мисля да ползвам в реализирането на важните приоритети, които искат и хората.“ Това каза в Габрово новоизбраният народен представител от габровска област Томислав Дончев.

Дончев: След подобни резултати ние нямаме право да не направим правителство, колкото и трудно да е

Той увери, че прeговорите за съставяне на правителство текат добронамерено, но не без трудности, тъй като зад тях стоят програми и финансови анализи. По думите му е важно да се сформира правителство с работеща формула, а не с тежко вътрешно напрежение.

„След подобни резултати ние нямаме право да не направим правителство, колкото и трудно да е. По-важни обаче са основните приоритети, които трябва  да реализираме, освен акцентите в досегашното управление“, каза още Дончев.

Дончев: Държавата трябва да си върне силата в областта на образованието и справедливостта

Той беше категоричен, че държавата трябва да си върне силата в областта на образованието и справедливостта. „Държавата беше слаба последните десетилетия в тези две области – да накара някой да учи и да спазва законите. Предстоят важни инвестиции в областта на икономиката и инфраструктурата, особено в Северна България, но образованието е шансът да преодолеем някои негативни тенденции в обществото. Няма как да интегрираме човек на пазара на труда, ако той не е изкарал и един ден в училище“, каза Дончев. По думите му държавата трябва да си върне силата и в защитата на правата на отделната личност, като уточни, че говори за всички форми на престъпността.

Дончев: Техническият университет e средството за решаване не само на проблема с кадрите, но и на демографската криза

По отношение на местните ангажименти Дончев посочи продължаването на проекта „Обходен път на Габрово с тунел под Шипка“, както и водния проблем в Севлиево, като отбеляза, че вече има първи добри стъпки и отпуснати средства за поетапното му разрешаване. „Ако имам лична амбиция, освен инфраструктурата,  тя е свързана с висшето образование и науката в габровска област. За традиции няма да говоря, но мисля, че има потенциал“, добави Дончев. По думите му габровска област е район на контрастите – добро икономическо развитие и тежка демографска картина, заради което акцент трябва да бъде професионалното образование, а Техническият университет – средството за решаване не само на проблема с кадрите, но и на демографската криза.

Дончев: Ниската цена на труда не може да гарантира конкурентоспособност на икономиката

Дончев беше категоричен, че в дългосрочен план няма как да има икономика, чието основно конкурентно предимство е ниската цена на труда. „Редица производства в България имат много други фактори, които генерират по-голяма конкурентоспособност – традиция, опит, избор на добра ниша, мотивация на персонала. В дългосрочен план ниската цена на труда няма как да бъде фактор, който да гарантира конкурентоспособност на българската икономика. И на фона на острата конкуренция за кадри, без атрактивно възнаграждение, няма да имаме истински успешна икономика. Тези, които го разберат, те ще имат шанс да развиват успешно бизнеса през следващите 10 години“, подчерта Томислав Дончев. Той уточни, че тук роля има и държавата, най-вече в реализирането на истинска конкуренция на пазара на труда.

Николай Сираков: Направлението ми на работа е Габрово

Новоизбраният народен представител Николай Сираков подчерта, че се радва, че е част от успешния екип на ГЕРБ, който през последните години реализира важни за региона проекти, благодарение на приемствеността. „За пример мога да дам обходния път на Габрово с тунел под Шипка, който се строи само при управление на ГЕРБ. Такъв е фактът, без значение дали се харесва. „Основната работа е тук и за региона. Този добър пример видях от Цветомир Михов и мисля да го продължа. Направлението ми на работа е Габрово“, каза още Николай Сираков.

Цветомир Михов: В област Габрово ГЕРБ има близо 2000 гласа повече от предишните парламентарни избори

Областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов беше категоричен, че добрият резултат се дължи на водача на листата в Габрово Томислав Дончев и е признание за работата на представителите на ГЕРБ, както в изпълнителната и законодателната власт, така и в местната. Той уточни, че в габровска област ГЕРБ има близо 2000 гласа повече от предишните парламентарни избори и благодари на жителите на областта за доверието. „Ние се постарахме през последните години Габрово да се появи на картата на България и за Габрово да се говори. Надеждата в мен я има, докато има хора като Томислав Дончев“, каза още Цветомир Михов.

В Габрово Томислав Дончев, Николай Сираков и Цветомир Михов участваха в церемония по първа копка на нов завод в града, чиято стойност е 8 милиона лева.

Categories Политика
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.