Таня Христова, ПП ГЕРБ

Таня Христова: Ще отворим града за нови инвестиции

Таня Христова, ПП ГЕРБ
Таня Христова, ПП ГЕРБ

Габрово Daily даде възможността на регистрираните кандидат-кметове и водачи на листи с общински съветници за местните избори в Габрово през октомври 2015 г. да представят своите кандидатури и програми. Новинарският сайт подготви общи за всички въпроси и еднакви условия за участие. Интервютата ще се публикуват според поредността на номерата в бюлетините.

Таня Христова е кандидат за кмет на ПП ГЕРБ на предстоящите местни избори в Габрово. 

  1. Какви са основните приоритети във Вашата предизборна програма за местните избори в Габрово през 2015 г.?

През изминалите 4 години с габровци вървяхме заедно, преминахме през трудности и предизвикателства, но постигнахме успехи и видими резултати. Затова сега очакванията са още по-големи. Ангажиментите, които поемаме, са подобряване водоснабдяването и сигурността в селата, създаване на общинска полиция,  закупуване на нови автобуси и електробуси, цялостно обновяване на сградите и дворните пространства на двете училища, които останаха неремонтирани –  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Цанко Дюстабанов“.

Благоустрояването на градската среда ще продължи да бъде наш приоритет, като предвиждаме изграждане на пешеходен мост над р. Янтра, в района на НТС, нови детски и спортни площадки в кварталите, кръгови кръстовища – на Шиваров мост и до ЖП гарата, благоустрояване на района на Колелото и Шиваров мост с прилежащите квартални пространства и изграждане на нова – Източна градска улица, включваща и тунела под кв. „Камъка“.

За да има повече възможности за спорт, е важно да привлечем средства, за да обновим спортните бази и да изградим нови.

  1. Кой е Вашият приоритет №1 за развитието на Габрово?

Няма по-важен приоритет от този да превърнем Габрово в център на образование и иновации, с висок жизнен стандарт, благоприятен за бизнес и инвестиции, вълнуващ с уникална природа и култура към хората.

  1. Какви решения предлагате за изпълнението на приоритетите от Вашата програма?

Без високо качество на образованието, адекватна професионална ориентация и достойно включване в пазара на труда трудно ще се чувстваме удовлетворени. Това трябва да се случи с общи усилия на Община, училища, университет, бизнес и граждани. Изграждането на тунела под Шипка ще отвори общината ни за нови инвестиции и ние трябва да се подготвим за това.

  1. Каква е Вашата визия за Габрово през следващите години?

Само с много усилия от всички – политици и граждани, можем да имаме повече работни места, по-висока заетост, по-голяма сигурност и удовлетвореност. Габрово има само един път напред – пътят на европейското развитие.

  1. Какъв тип предизборна кампания ще водите?

Срещам се с жителите на общината, говорим, спорим и чертаем пътя за развитието на Габрово.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Габрово Daily не носи отговорност за направените изявления от партиите, коалициите и местните коалиции, регистрирани за местните избори 2015

 

Categories Политика
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.