Николай Сираков

Сираков обсъди с министъра на културата археологически разкопки на Градище и нова зала за театъра

Николай Сираков
Николай Сираков © Пресцентър на ГЕРБ Габрово

Народният представител от ГЕРБ Николай Сираков проведе среща с министъра на културата Боил Банов, за да обсъдят важни за региона на Габрово проекти и инициативи, съобщават от Пресцентъра на ГЕРБ Габрово.

Пред министър Банов Сираков е поставил въпроса с необходимостта от ремонт за залата на ул. „Малчика“ в Габрово, предоставена от Областна администрация Габрово на ДТ „Рачо Стоянов“ за превръщането й в камерна зала, както и дострояването на прилежащи сервизни помещения. На срещата стана ясно, че са осигурени средства за проектирането й през тази година. Министърът е поел ангажимент строително-ремонтните дейности да се извършат през 2018 г., информира Николай Сираков.

Археологически разкопки на Градище

С министър Банов народният представител е обсъдил и процедурите по предоставяне управлението на терена в местността Градище от държавата  на Община Габрово за извършване на археологически разкопки.

Разисквана беше и дейността на читалищата и необходимостта от нови правила за организиране на тяхната дейност и финансиране. От срещата стана ясно, че преди това е необходимо да се сформира работна група на национално ниво.

Categories Политика
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.