Сираков обсъди с министъра на културата археологически разкопки на Градище и нова зала за театъра

Николай Сираков

Николай Сираков © Пресцентър на ГЕРБ Габрово

Народният представител от ГЕРБ Николай Сираков проведе среща с министъра на културата Боил Банов, за да обсъдят важни за региона на Габрово проекти и инициативи, съобщават от Пресцентъра на ГЕРБ Габрово.

Пред министър Банов Сираков е поставил въпроса с необходимостта от ремонт за залата на ул. „Малчика“ в Габрово, предоставена от Областна администрация Габрово на ДТ „Рачо Стоянов“ за превръщането й в камерна зала, както и дострояването на прилежащи сервизни помещения. На срещата стана ясно, че са осигурени средства за проектирането й през тази година. Министърът е поел ангажимент строително-ремонтните дейности да се извършат през 2018 г., информира Николай Сираков.

Археологически разкопки на Градище

С министър Банов народният представител е обсъдил и процедурите по предоставяне управлението на терена в местността Градище от държавата  на Община Габрово за извършване на археологически разкопки.

Разисквана беше и дейността на читалищата и необходимостта от нови правила за организиране на тяхната дейност и финансиране. От срещата стана ясно, че преди това е необходимо да се сформира работна група на национално ниво.

Коментари