Д-р Петер Колб, временно управляващ Посолството на Федерална република Германия

В Габрово пристигна временно управляващият Посолството на Германия

Д-р Петер Колб, временно управляващ Посолството на Федерална република Германия Д-р Петер Колб, временно управляващ Посолството на Федерална република Германия, бе гост вчера на кмета на Габрово г-жа Таня Христова.

Двамата говориха основно по темите за енергийната ефективност и икономичното използване на енергийните ресурси, но заместник-посланикът се интересува още от европейските проекти, по които работи общината, икономиката на града, предприятията, възможностите за средно образование, Техническия университет.

Той изрази и удоволствието си от посещението на панаира на занаятите в АЕК „Етър“, Интерактивния музей на индустрията и АИР „Боженци“.

Също така двете страни се договориха за редица културни прояви, които ще бъдат осъществени в края на месец ноември.

Categories Политика
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.