Добромир Проданов, кандидат-депутат в листата на ГЕРБ за 7 МИР Габрово с бюлетина №11

Добромир Проданов: ГЕРБ не дава празни обещания, а изпълними и работещи решения на проблемите

Добромир Проданов, кандидат-депутат в листата на ГЕРБ за 7 МИР Габрово с бюлетина №11
Добромир Проданов, кандидат-депутат в листата на ГЕРБ за 7 МИР Габрово с бюлетина №11

Г-н Проданов, през изминалия мандат Вие за първи път минахте по жълтите павета, за да влезете в Народното събрание, останахте ли доволен от голямата политика?

Доволен? Ако подходим буквално към въпроса, трябва да признаем, че би било грешка, ако един политик има за самоцел самият той  да остане доволен от участието си в политиката, както на местно, така и на национално ниво. Останах удовлетворен от стореното, но и разочарован, че не можахме да реализираме изцяло политическата си програма. Тежкото наследство, което наследихме след кабинета „Орешарски“, фалиралата „КТБ“, милиарди левове необезпечени депозити на хората, спрените европроекти за страната, милиардите глоба за порочния проект „Белене“ са едни от нещата, които попречиха голяма част от ресурса на държавата да бъде насочен към наистина важните неща, към проблемите, с които всеки един от нас ежедневно се сблъсква. Останах удовлетворен, че намерихме  решенията на много проблеми, че върнахме доверието в държавата на една голяма част от обществото и не на последно място и на Европа. Показахме, че малка България може да бъде стабилна при силно и целеустремено правителство. Показахме, че в политиката може да има и морал, че не използваме популизма като механизъм на работата си, че не се страхуваме да предприемаме непопулярни мерки в името на превръщането на България в по-добро място за живот. Останах разочарован, че дългогодишни политици продължават да трупат актив за себе си и за своите партии, като убеждават хората в неща, в които и те самите не вярват.

Според Вас оправдахте ли очакванията на вашите избиратели?

На  това най-добре биха отговорили самите хора. Смятам, че бях достоен народен представител от Габровска област и не предадох нито един човек, дал гласа си за ГЕРБ и персонално за мен. Останах си същия, със същите приятели, със същите проблеми, а и малко повече, със същите идеи, хъс за работа и вяра в доброто. През цялото време на 43-тото Народно събрание се опитвах и полагах сили да бъда наистина полезен за района си. Всеки закон, който минаваше през пленарната зала, всяка точка, която се обсъждаше в комисиите, на които бях член, пречупвах през призмата на интереса на хората от Габровска област.

Какъв е Вашият мотив да продължите работата си като народен представител?

Многото работа, която остава да бъде свършена, и увереността, че мога да бъда полезен на града си, на областта и на хората, живеещи тук. Опитът, придобит като народен представител в 43-тото Народно събрание, ми дава и самочувствието, че мога да бъда максимално полезен във формирането и взимането на наистина важните решения.

Част съм от отбора на ГЕРБ и съм убеден, че реалните решения, които предлагаме, са правилни, реалистични и постижими. Нямаме право да се поддадем на манипулации и на популисти. Нямаме право с лека ръка да загърбим усилията, които положихме в последните години, за да стигнем до наистина реални резултати. Хората с право искат повече и повече. Не се задоволяват с подобряващата се инфраструктура, с обновяването на домовете им, с парковете, със спортните игрища, с подобрената ВиК мрежа. Знам и вярвам, че развитието на страната ни минава през нов мандат на ГЕРБ. Не мога дори да се примиря с мисълта, че след 26 март на власт могат да се върнат социалистите – същите тези, след чието управление всеки път България изпада в тежка криза – спират европарите, фалират банки, лансират проекти за милиарди, а впоследствие народа плаща вересии, създават и развиват модела „Кой?“. Аз лично не мога да се примиря с това и не смятам да стоя встрани и само гневно да критикувам. Приемам участието си в листата за народен представител като отговорност и искам да я оправдая. Искам успешните политики на местно ниво да продължат да получават адекватна подкрепа от държавата и ще работя за това.

Какви ще бъдат Вашите приоритети към габровци през следващия мандат, ако избирателите отново решат да Ви гласуват доверие?

Няма да изневеря на габровци и вярвам, че ще бъда достоен и най-важното полезен за Габрово народен представител. Ще положа всички усилия да бъда максимално полезен при взаимоотношенията между  местната и държавна власт. Всички приоритети, заложени в програмата на ГЕРБ имат своето реално въздействие и върху жителите на Габровска област. Един от основните, приет като кауза от мен, е по-добрата, модерна и достъпна спортна среда. Безспорни са усилията на общините в нашата област по отношение на изграждането и реконструкцията на спортните обекти, както и подпомагането на спортните клубове, но държавата е длъжник в това отношение. Жалко, че времето на 43-то НС не стигна, за да се приеме новия Закон за физическото възпитание и спорта, който след 2 години работа бе изготвен, но не можа да бъде приет и сега ще се наложи да се започне от начало.

Наличието на Технически университет в Габрово, както и наличието на добре работещи фирми в областта на машиностроенето, електрониката и електротехниката е прекрасна предпоставка за въвеждането на дуалната система на образование. Смятам, че това е и един от начините за преодоляването на несъответствието между търсените и предлагани професионални квалификации сред младите хора, а от там и до намаляване на младежката безработица.

На следващо място, благодарение на географското си положение, красивата природа, своите природни и културно исторически обекти, област Габрово заслужава да бъде водеща туристическа дестинация, което от своя страна би оказало и положително икономическо въздействие върху всички общини в областта.

Изключително важно е да бъде приет и специален закон за премахване на административната тежест от бизнеса, регламентиращ въвеждането на електронни системи и отпадане обикалянето на гишета и институции. Това, наред със запазването на стабилна данъчна система, е от изключителна важност за бизнеса и предпоставка за работеща икономика.

Какви са Вашите прогнози за резултата от парламентарните избори?

Надявах се в тази кампания да има сблъсък на идеи, на решения, реален политически дебат. Искаше ми се кандидатите за народни представители да застанат пред обществото с лицата си, с имената си, със свършеното от тях и с визията си за бъдещето. Вместо това сме свидетели на обещания „на кило“, на раздаване на евтини лекарства и бензин, злоупотреба със социалната политика и доходите на хората и нестихващи лъжи.

Иска ми се всеки, който упражни правото си на глас да подходи отговорно към това, за да бъдат избрани тези, които застават с лицата си пред хората, тези, които няма да използват гръмки обещания, а ще дават реални разрешения на проблемите. Програмата на ГЕРБ се базира изцяло върху това, което знаем и умеем и сме сигурни, че можем да постигнем. Не говорим за обещания, а за изпълними и работещи решения. Вярвам, че габровци оценяват свършеното в последните години и за пореден път ще дадат своята подкрепа за ГЕРБ, за да може след 26 март да се сформира едно силно, работещо и неподвластно на популизма правителство, подкрепяно от работещ и отговорен парламент. Вярвам, че ГЕРБ ще спечели изборите и ще даде правилните решения на въпросите, стоящи пред управлението на България.

ПП ГЕРБ
ПП ГЕРБ
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.