ГЕРБ стартира кампанията си за местни избори с водосвет за здравето на габровци и благополучието на Габрово

По традиция кандидатите на ГЕРБ откриха предизборната си кампания с водосвет за здравето на габровци и благополучието на Габрово. В подкрепа на Таня Христова и кандидатите за общински съветници на откриването присъства и евродепутатът Андрей Новаков.

ГЕРБ даде заявка, че както на всички избори досега ще води позитивна кампания. „Никога не сме си позволявали да очерняме опонентите си, още по-малко града си. Така ще бъде и тази кампания”, категоричен беше областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов.

„Когато за първи път ГЕРБ в Габрово се яви на избори, хората искаха промяна. Тогава общините имаха много проблеми – задлъжнялост, разкопани улици, проблеми с водата, със сметищата и т.н. Младите хора обаче не познават това време – когато в Габрово нямаше улично осветление, когато тогавашните управляващи раздадоха общинските пазари, когато създадоха дружество „Централ газ”, за да газифицира града и му подариха общинска сграда, но газификация така и не беше извършена. Младите не помнят това. За тях ремонтираните училища, газифицираният град, изградената и ремонтирана пътна инфраструктура са нещо нормално. И така трябва да бъде. Затова днес ние за пореден път трябва да покажем и да докажем, че сме не просто добри, не по-добри, а най-добрите”, каза още Цветомир Михов.

ГЕРБ Габрово стартира кампанията си за местни избори с водосвет © ГЕРБ Габрово

„Благодаря на габровци за това, че през годините работим заедно за Габрово, постигаме успехи, преминаваме през трудности и предизвикателства. Решението за нов мандат не е лесно в личен план, но в името на Габрово е важно развитието да продължи. Ако вчера сме построили първия етаж, днес трябва да градим втория. Ако преди години въпросът беше кога центърът на града ще е удобен и приветлив, днес задачата са кварталите и селата. Ако до преди години се питахме кога в Габрово ще има газ, нови производства,  нови улици, ремонтирани училища и детски градини, сега задачата са изцяло нов градски транспорт, високи технологии, иновативни подходи в образованието. Ако до вчера сме се справяли добре, утре трябва да бъдем много по-добри. След години съвместна работа, ме познавате добре. Аз няма как да ви обещая да бъда нова, различна или да приличам на някой друг, аз ще продължа да бъда себе си. Дори да имам повече опит, повече възможности, повече контакти”, каза Таня Христова.

През последните години са извършени едни от най-мащабните инвестиции в Габрово – градът е газифициран, старото сметище е превърнато в модерно депо, подменени са 120 км. ВиК мрежи, модернизирани са пречиствателните станции за питейна и отпадъчни води, ремонтирани и обновени са всички училища и детски заведения в Габрово. Освен централна градска част са благоустроени и квартали – Колелото, Младост, Шиваров мост и междублоковите пространства, Гарата, Варовник, Стефановци, Златари, Беленци и други. Цялостен ремонт се извършва в момента и в кв. Трендафил. Обновени са големите паркове – Маркотея и паркът в кв. Колелото. Асфалтирани са стотици улици. През последните две години в Габрово има два нови инвеститора клас А.

ГЕРБ-Габрово участва с пълна листа с кандидати за общински съветници, отворена към представители на гражданското общество, каквато заявка от партията дадоха още преди номинационните си събрания. „Силен отбор от обществено ангажирани и активни хора и хора с опит – доказали се юристи, икономисти, финансисти, лекари и преподаватели”. Така областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов представи кандидатите за общински съветници.

Сред тях са началникът на Отделението по кардиология, инвазивният кардиолог д-р Мирослав Стоянов, журналистът Минка Минчева, илюзионистът Йордан Белев. Нови кандидати за общински съветници са и Даница Янакиева – млад човек от неправителствена организация, която стана популярна с инициативата за изрисуване на електрическите табла в Габрово, дългогодишният директор на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” Йордан Ташков.

ГЕРБ Габрово стартира кампанията си за местни избори с водосвет © ГЕРБ Габрово

Водач на листата е кметът Таня Христова, втори е заместник-кметът Климент Кунев, трети – общинският ръководител Добромир Проданов. В листата влизат още хора с опит – адвокатът Митко Димитров, Мариана Кръстева, Димитър Михайлов, досегашният председател на Общинския съвет Лена Георгиева, предприемачът Владимир Влаев, Грета Господинова, Кирил Динков, предприемачът Симеон Ценкуловски, Светла Григорова, Стефан Трифонов, Сашко Станчев, началникът на Отделението по неврология д-р Николай Влаев, д-р Пламен Панов, Диана Гатева, университетският преподавател доц. Десислава Петрова и други.

Платена публикация съгласно договор за отразяване на предизборната кампания. Медията предоставя едни и същи условия за отразяване на предизборната кампания на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и кметове в Габрово на 27 октомври 2019 г. За повече информация се свържете с нас на editor@gabrovodaily.info.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Categories Политика
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.