Томислав Дончев, Николай Сираков, Климент Кунев

Томислав Дончев, Николай Сираков и Климент Кунев сред номинираните за депутати от ГЕРБ в област Габрово

Томислав Дончев, Николай Сираков, Климент Кунев
Томислав Дончев, Николай Сираков, Климент Кунев

13 личности номинираха местните структури на ГЕРБ в област Габрово за народни представители на предстоящите парламентарни избори тази година. Сред номинациите са Томислав Дончев, областният управител Николай Сираков, зам.-кметът на Община Габрово Климент Кунев и досегашният народен представител Добромир Проданов. Това обяви днес областният координатор на ГЕРБ и досегашен народен представител Цветомир Михов.

Томислав Дончев е номиниран за народен представител от структурите на ГЕРБ в четирите общини на област Габрово

Структурите на ГЕРБ в Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново са номинирали Томислав Дончев за кандидат за народен представител. Дончев беше заместник министър-председател и министър по европейските фондове и икономическата политика във втория кабинет на Бойко Борисов (2014 – 2017) и министър по управление на средствата от Европейския съюз в първия кабинет на Борисов (март 2010 до март 2013). През 2007-2010 г. Дончев беше кмет на Габрово. Той беше и народен представител в 42-то Народно събрание (2013-2014) и за кратко член на Европейския парламент от групата на Европейска народна партия (ЕНП) през 2014 г. преди сформирането на кабинета Борисов 2.

Цветомир Михов няма да се кандидатира за народен представител

Широка подкрепа в структурите на ГЕРБ в областта е получил и Цветомир Михов, който си е направил отвод. Михов обясни, че по-голямата част от причините са лични, като изтъкна и политически. Той обясни, че 8 години в Народното събрание са достатъчни един човек да даде максимума от себе си и е необходимо да има и нови хора, които да внесат нова енергия и сили. Михов уточни още, че категорично е стигнал до извода, че когато един човек е натоварен с различни отговорности, в неговия случай – на народен представител и на областен координатор на партията, винаги ангажиментите в една от позициите изостават. По думите му е изостанал партийният живот в областта и той ще насочи усилия да коригира това. Михов беше категоричен, че в решението му не бива да се търси партиен процес.

Цветомир Михов © Пресцентър на ГЕРБ Габрово
Цветомир Михов © Пресцентър на ГЕРБ Габрово

„Решението ми не е импулсивно. За себе си отдавна знам, че този мандат е последен за мен в Народното събрание. Осем години са много. Не е възможно човек да работи със същия хъс. Неизбежно е да се влезе в рутина и тогава е по-вероятно матрицата да промени теб, отколкото ти нея. Затова е важно в Народното събрание да влязат хора с хъс и желание. Аз бих призовал тези, които влязат от нашия регион, да изберат за своя кауза „Област Габрово“, каза Цветомир Михов.

Сред номинираните за депутати са Николай Сираков, Климент Кунев и Добромир Проданов

Освен Томислав Дончев и Цветомир Михов габровската структура е номинирала и Николай Сираков, областен управител, Климент Кунев, зам.-кмет на Община Габрово, Добромир Проданов, народен представител от последния мандат и общински ръководител на ГЕРБ-Габрово и доц. Десислава Петрова, преподавател в ТУ-Габрово и общински съветник от ГЕРБ в Габрово.

В Трявна, освен Томислав Дончев и Цветомир Михов, са номинирани общинският ръководител на партията и заместник-кмет на Трявна Мария Пенева и Константин Брънеков, млад архитект.

От Севлиево номинации са направени и за Иглика Събева, зам.-областен управител, адвокат и учител по образование, д-р Христо Ботев, Мирела Ганчева и Атанас Атанасов.

От Дряново, освен Дончев, Проданов и Михов, е издигната номинацията и на Ива Димитрова-Константинова, специалист в областта на социалните дейности.

Възможна е и гражданска квота в листите на ГЕРБ за изборите

Имената, записани в протоколите от събранията, се изпращат до Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, където става подреждането на листата, обясни Михов. Той уточни, че предвид възможността за преференциално гласуване, няма значение позицията в листата. Областният координатор не изключи възможността в листата да бъде включена и гражданска квота, хора, които не са номинирани от събранията и не са членове на партията.

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.