Ангел Джамбазки, ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО

Ангел Джамбазки, Обединени патриоти: Властта се гаври със Северна България и Габрово

Ангел Джамбазки, ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО
Ангел Джамбазки, ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО

Ангел Джамбазки е едно от популярните лица на ВМРО – Българско национално движение. Роден е на 21 март 1979 г. в София. Завършил е право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.Член е на ВМРО от 1997 г., като в момента е заместник-председател на ВМРО. От ноември 2011 г. до юни 2014 г. е общински съветник в Столичния общински съвет, избран с листата на ВМРО. От 2014 г. е евродепутат от квотата на ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти.

Джамбазки е част от листата на „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО” за 7-и габровски многомандатен избирателен район. Рамо до рамо, Джамбазки и водачът на листата Борис Вангелов ще се борят за възраждането на един от най-българските райони. Можете да гласувате за тях с номер 17 в бюлетината в изборите на 26-и март 2017 г.

Господин Джамбазки, Вие сте един от кандидатите за народни представители в Габровския многомандатен избирателен район. Защо точно тук?

Защото това е най-българското място. Сърцето на България. Защото искам да бъда рамо до рамо с моя приятел Борис Вангелов, който води листата тук. Защото ме радва духът на тези места – едновременно исторически, възрожденски и винаги модерен. Такава трябва да е България.

Вие сте представител в Европейския парламент – какво ви накара да се включите в листа за изборите за българското Народно събрание?

Всеки политик трябва постоянно да търси доверието на хората. Постоянно да е на терен. Постоянно да подлага себе си на проверка. Това ме мотивира.

Наскоро стана ясно, че сте сред най-активните евродепутати – по авторитетни класации. В същото време постоянно Ви виждаме в българските медии. Как успявате?

Пътувам всяка седмица – това е и идеята на един евродепутат: да не губи връзката със страната си. Нали представлявам интересите на България. Искам да познавам проблемите тук. И искам да търся решенията както тук, така и на национално и европейско ниво.

Кои са основните проблеми?

Бедност, липса на сигурност, демографска катастрофа. Циганизация, турцизация, нелегална имиграция. Разбито здравеопазване, крещящи регионални различия. Всички ги говорят. Сега. А ние ги повтаряме от десетилетия. И даваме решения.

Толкова решения дадохме, че сега всичките партии си взеха от нашата програма. И започнаха да се карат. А ние им предлагаме преговори. Печелим изборите. Сядаме да преговаряме с всички национално отговорни партии за едно истински експертно управление.

Казахте различия между регионите…

Да, това е нещо, за което само ние говорим. Северна България е тежко ощетена. А помислете за северозападна. Къде беше Габрово преди? Къде е сега? Тунелът под Шипка заприлича на тъжна габровска шега. Севлиево няма вода. Областта няма хора. Колко хора живеят днес в българския Манчестър? Властта се гаври с този район. А има министри, тежки партийци, показват се по телевизията, водят дебати.

Е, ние не сме от тях. Ние с Вангелов и другите кандидати от листата на Обединените патриоти се срещаме и работим с хората. Аз се стремя да обиколя сега цяла България отново. А Борис Вангелов и хората от листата в Габровско вече познават общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна наизуст. Това е начинът – при хората. Които изчезват. И при реалните проблеми. Които стават все повече. Ето тази тенденция ще обърнем.

Защо сте толкова уверен?

Защото ние правим това, което обещаваме. Ние, Патриотите, поехме контрола над комисията за енергийно и водно регулиране и спряхме цените на тока. Ние настояхме за ограда по границата, за армия там – и сега ги има. Ние казахме, че ще има криза с мигрантите и предложихме решения, докато другите либералстваха и говореха за европейските ценности. Ние казахме , че ще изместим ДПС и ги изместихме от ролята на балансьор. Ние ще спрем и ДОСТ.

Ангел Джамбазки, ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО
Ангел Джамбазки, ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО

Пресцентър на ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.